Cum motiveaza Instanta Suprema condamnarea Monicai Iacob Ridzi

 

Instanta Suprema a redactat motivarea deciziei prin care Monica Iacob Ridzi a fost condamnata la cinci ani de închisoare cu executare pentru fapte de coruptie. Magistratii sustin ca faptele fostului ministru al Tineretului sunt de o „gravitate extrema”, dupa ce aceasta a angrenat persoane în tentativa sa de a sterge urmele informatice ale infractiunilor de coruptie pe care le-a comis.

sala instantaPotrivit hotnews.ro, în documentul de peste 870 de pagini, cei trei judecatori – Iulian Dragomir, Rodica Cosma si Francesca Vasile – arata ca faptele fostului demnitar si ale tuturor complicilor sunt dovedite de probele adunate de procurorii anticoruptie, dar si de cele rezultate pe parcursul cercetarii judecatoresti. De asemenea, cei trei magistrati explica in detaliu de ce fostul ministru si ceilalti inculpati din dosar au fost condamnati la pedepse cu executare sau cu suspendare.

„Inalta Curte mai are in vedere ca exercitarea abuziva de catre inculpata Iacob-Ridzi Monica-Maria a atributiilor de serviciu s-a materializat si in aceea ca a folosit resursele financiare ale MTS alocate Zilei Nationale a Tineretului pentru realizarea si difuzarea unor produse publicitare prin care si-a promovat imaginea de om politic fapt ce contravine prevederilor art. 22 din Legea nr.500/2002 privind finantele publice, care instituie in sarcina ordonatorilor de credite obligatia de a angaja si de a utiliza creditele bugetare pentru cheltuieli strict legate de activitatea institutiilor publice si cu respectarea dispozitiilor legale”, se arata in documentul instantei.

Judecatorii arata ca faptele Monicai Iacob Ridzi sunt de o „gravitate extrema” si descriu tabloul infractional conturat la nivelul ministerului drept unul „dezolant”.

„Or, din acest ultim punct de vedere, se retine ca toti inculpatii din prezenta cauza au avut o atitudine constanta de negare a infractiunilor imputate, ceea ce insa nu reflecta decat pozitia lor procesuala subiectiva pentru a nu fi atrasa raspunderea penala pentru savarsirea acelorasi fapte si care insa este infirmata de amplul material probator administrat in cauza (…) Din examinarea coroborata a probelor administrate in cursul procesului penal pornit impotriva lor rezulta fara echivoc existenta faptelor infractionale si savarsirea cu vinovatie in forma intentiei a acestora”, se arata in motivare. Ionela Marcu, romaniatv.net

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie