ASF a avizat reducerea capitalului social al Fondului Proprietatea

 

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a avizat reducerea capitalului social al Fondului Proprietatea (FP) cu 676,9 milioane de lei (150 mil. euro), care urmeaza sa se distribuie actionarilor.

Fondul proprietatea„Administratorul Fondului va anunta în cu­rând actio­na­ri­lor pro­ce­dura de urmat pentru pla­ta distributiilor în nu­me­rar, care va fi similara procedurii pentru plata dividendelor din anii anteriori. Subliniem ca doar actionarii înregistrati ca atare în Registrul Actionarilor Fondului la data de 30 aprilie 2014 sunt îndreptatiti sa solicite plata distributiilor men­tio­nate mai sus“, se arata în raportul trimis de Fon­dul Proprietatea Bursei de Valori Bucuresti.

Actionarii FP au aprobat operatiunea de reducere a capitalului social si distribuirea a circa 5 bani/actiune în luna februarie a acestui an, însa procedura a fost întârziata pentru ca necesita avizul din partea ASF.

Reducerea capitalului social face parte din campania managerilor Fondului Proprietatea (FP) de la Franklin Templeton, de distributi a valorii FP catre actionari, sub presiunea fondurilor de investitii de risc care controleaza pachete semnificative de drepturi de vot. economica.net

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie