Statutul Casei de Asigurari a Executorilor Judecatoresti

 

În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 462 din data de 24 iunie 2014 a fost publicata Hotarârea Congresului Uniunii Nationale a Executorilor Judecatoresti nr. 2/2014 privind aprobarea Statutului Casei de Asigurari a Executorilor Judecatoresti.

Uniunea Nationala a Executorilor Judecatoresti, UNEJÎn cadrul Uniunii Nationale a Executorilor Judecatoresti ( U.N.E.J.) se organizeaza si functioneaza, în temeiul Legii nr. 188/2000 privind executorii judecatoresti, Casa de Asigurari a Executorilor Judecatoresti.

Casa de asigurari are, potrivit legii, personalitate juridica, organe de conducere si patrimoniu proprii. Fondurile Casei de asigurari se constituie din primele de asigurare (contributii), dobânzi, donatii, legate si din alte surse legale.

Sunt membri ai Casei de asigurari toti executorii judecatoresti care îsi desfasoara activitatea pe teritoriul României.

Casa de asigurari are drept scop asigurarea de raspundere civila a executorului judecatoresc în functie pentru prejudiciile cauzate din culpa, prin acte sau fapte, cu exceptia prejudiciilor cauzate prin fapte savârsite cu intentie.

Valoarea primelor de asigurare anuale subscrise este de 500 lei, pentru primul eveniment asigurat/an. Pentru producerea în decursul urmatorilor 3 ani si a altor evenimente asigurate, în afara celui prevazut anterior, se va achita fransiza obligatorie în valoare de 10% din fiecare dauna lichidabila.

Primele de asigurare se vor depune în contul Casei de asigurari sau la casieria acesteia, dupa cum urmeaza:
– 50% din valoarea primei de asigurare pâna la data de 31 martie;
– 50% din valoarea primei de asigurare pâna la data de 30 iunie, pentru anul în curs.

Nerespectarea în cursul anului a termenului pentru depunerea primelor de asigurare subscrise, fara aprobarea Casei de asigurari, atrage dupa sine, în anul respectiv, neacordarea de despagubiri.

Organele de conducere ale Casei de asigurari sunt:
– Congresul U.N.E.J.;
– Consiliul de conducere;
– presedintele Casei de asigurari.

Consiliul de conducere este format din 5 membri, inclusiv presedintele acestuia, numiti pe o durata de 3 ani de Congresul U.N.E.J. juridice.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie