Ministrul Eugen Teodorovici: Pentru a evita pierderea de fonduri, autoritatile trebuie sa deconteze la CE pana la finalul anului facturi de 500 de milioane de euro

 

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a declarat miercuri ca, pentru a evita pierderea de fonduri, autoritatile ar trebui sa trimita, pâna la final de an, spre decontare la Comisia Europeana facturi de 500 de milioane de euro în cadrul Programului Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice.

eugen teodoroviciMinistrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a declarat miercuri ca MFE, în calitate de coordonator al activitatii Autoritatii de Management a POS CCE, a suplimentat bugetul pentru proiectele de investitii mari pentru IMM-uri astfel încât sa poata fi semnate pâna la sfârsitul acestei luni peste 90 de proiecte de pe lista de rezerva în valoare de peste 80 de milioane de euro.

„Doresc sa plecam în aceasta discutie de la ideea ca trebuie sa ajungem la minimum 500 de milioane de euro, valoarea facturilor trimise catre Comisia Europeana pâna la final de an, pentru a evita pierderi de bani asa cum s-a întâmplat în trecut, când din incompetenta, s-au pierdut aproximativ 20 milioane de euro din cauza unui fost sef al Autoritatii de Management”, a declarat miercuri ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, la reuniunea Comitetului de Monitorizare a Programului Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice.

El a facut apel catre beneficiari sa foloseasca noul sistem de decontare.

“Trebuie sa fim atenti sa identificam zonele cu risc astfel încât sa realocam banii spre proiecte sigure. România nu trebuie sa piarda niciun ban. POS CCE si POS DRU pot avea absorbtie de 100% la final de 2015”, a subliniat ministrul.

Cât priveste urmatorul cadru financiar, în prima parte a lunii iulie Ministerul Fondurilor Europene va trimite oficial Comisiei prima varianta a Programului Operational Competitivitate.

„Vreau sa începem sa lansam cereri de proiecte pentru acele finantari care au impact real în economie; nu vreau sa cheltuim banii doar pentru a-i cheltui. Este necesar un efort national pentru a da un semnal clar în piata, iar beneficiarii privati din România sa îsi schimbe parerea cu privire la maniera de lucru abordata de actualul guvern. Doresc un sistem cât mai simplu, cu putine reguli, dar ferme. Cine le încalca, sa plateasca, indiferent ca vorbim aici de beneficiari sau de membri ai administratiei”, a punctat ministrul Fondurilor Europene. Loredana Voiculescu, gandul.info

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie