Diana Nemes in arest la domiciliu

 

Cererea de inlocuire a arestului preventiv cu arestul la domiciliu in cazul Dianei Nemes a fost aprobata definitv. Diana Nemes a fost inchisa in perioada 7 mai – 5 iunie, cererea de inlocuire a arestului preventiv, pe motiv ca era insarcinata in luna a opta nefiind initial aprobata. Sotii Diana si Radu Nemes au fost arestati in Statele Unite ale Americii, pe 20 martie, fiind anchetati de DNA in dosarul de evaziune fiscala in valoare de 68 de milioane de dolari si sprijinire a unui grup infractional organizat.

diana nemesDiana Nemes va fi cercetata in arest la domiciliu, hotararea instantei fiind definitiva, anunta Mediafax. Cererea de inlocuire a arestului preventiv, pe motiv ca era insarcinata in luna a opta fusese initial respinsa de Instanta suprema si ulterior contestata.

Diana Nemes este cercetata in dosarul evaziunii de peste 15 milioane de euro, alaturi de sotul sau, de Sorin Blejnar si de Codrut Marta. Hotararea arestului la domiciliu a fost luata avand in vedere faptul ca urmarirea penala in dosarul in care este cercetata ar putea dura „o perioada semnificativa de timp”, se arata in motivarea deciziei definitive de la Curtea de Apel Bucuresti.

Judecatorul de drepturi si libertati care a dispus arestarea la domiciliu a Dianei Nemes a mentionat in hotararea luata ca „In prezenta cauza, judecatorul va retine ca in vederea individualizarii masurii preventive apte a asigura atingerea scopului prevazut de art. 202 al.1 Cod de procedura penala se impune a fi avuta in vedere si durata estimata a finalizarii urmaririi penale, ori, in masura in care in cauza urmeaza a mai fi administrate probe, asemenea activitati pot dura o perioada semnificativa de timp, astfel incat mentinerea celei mai severe masuri preventive ar fi in masura sa nu mai contribuie la buna desfasurare a procesului penal, mentinerea detentiei neputand fi dispusa in scopul administrarii mijloacelor de proba”.

In luarea acestei decizii, magistratul a tinut cont si de faptul ca Diana Nemes nu are antecedente penale, se afla la un domiciliu stabil si este mama a doi copii minori, in prezent fiind insarcinata in luna a noua. Totodata, judecatorul a precizat ca lasarea inculpatei in libertate ar prezenta pericol pentru ordinea publica, „prin crearea unui sentiment de insecuritate in randul persoanelor care respecta valorile sociale ocrotite de lege”.

Diana Nemes a fost arestata preventiv in luna mai, dupa ce fusese extradata impreuna cu sotul ei din SUA. Instanta a confirmat, in zilele in care au fost adusi, mandatele de arestare preventiva emise pe numele lor in iulie 2012. Anterior, acestia au fost arestati de autoritatile judiciare din SUA, in baza cererii de extradare transmisa, prin intermediul Biroului Interpol din cadrul Politiei Romane, in localitatea Yelm, statul american Washington. Ana-Maria Birdan, avocatura.com

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie