In ce situatii poti apela la mediere la locul de munca

 

Medierea la locul de munca este necesara atunci când functionam la un loc de munca în cadrul caruia, din motive de neînteles, nu putem sa interactionam cu cei care ne sunt colegi, astfel încât sa ne îndeplinim responsabilitatile profesionale si noi, si ei.

mediere remitere datorieEste greu sa rezisti pe piata muncii, fie ca vorbim despre angajatii la stat sau de cei de la particulari, oamenii sunt atât de diferiti, au problemele lor, de ordin familial, personal, care le influenteaza comportamentul la serviciu si chiar performantele profesionale. Relationarea cu colegii la locul de munca poate fi benefica pentru angajati când managerul este el însusi, un om de echipa echilibrat, dar când liderul este o persoana competitiva, autoritara, atunci si climatul care se instaureaza între angajatii firmei este unul caracterizat de neîncredere si frica, însotite de stresul care uzeaza sistemul nervos. Daca este solicitat în aceste situatii, Mediatorul, ca persoana independenta, este cea mai competenta pentru a aplana conflictele care mocnesc în interiorul unui colectiv de munca, prin tehnici de comunicare aplicate într-un mod interactiv, care destind atmosfera. Rezultatul scontat este o interactionare mai relaxata si o forma de cooperare îmbunatatita între membrii aceluiasi colectiv pentru a obtine un randament superior.

Oamenii sunt foarte diferiti: de exemplu, unele persoane, bine pregatite profesional, sunt dificile si au deseori reactii violente la criticile venite de la colegi, alti angajati, însa, încearca sa se mentina în postul pe care-l ocupa, prin manipulari si afirmatii tendentioase la adresa colegilor, plasate special în diverse situatii generatoare de conflicte. Mediatorul poate sa estompeze comportamentul deranjant pentru ceilalti, cu tact si rabdare, lucrând separat cu angajatii considerati valorosi, pentru a-i ajuta sa se integreze, fie si partial, în colectiv, pentru ca astfel sa poata sa performeze fiecare din ei la nivel optim.

Citeste mai departe pe ziaruldeiasi.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie