Decizie CCR: Confiscarea extinsa nu se aplica bunurilor dobandite inainte de intrarea in vigoare a Legii 63/2012

 

Confiscarea extinsa nu se aplica bunurilor dobândite înainte de intrarea în vigoare a Legii 63 din 17 aprilie 2012, a decis miercuri Curtea Constitutionala a României.

curtea constitutionala1Plenul Curtii a luat în dezbatere exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 118 din Codul penal din 1969.

„În urma deliberarilor, cu majoritate de voturi, Curtea Constitutionala a admis exceptia si a constatat ca dispozitiile art.118 alin.(2) lit.a) din Codul penal din 1969 sunt constitutionale în masura în care confiscarea extinsa nu se aplica bunurilor dobândite înainte de intrarea în vigoare a Legii nr.63 din 17 aprilie 2012 pentru modificarea si completarea Codului penal al României si a Legii nr.286/2009 privind Codul penal”, se arata într-un comunicat al CCR transmis miercuri AGERPRES.

Decizia este definitiva si general obligatorie si se comunica celor doua Camere ale Parlamentului, Guvernului si Tribunalului Timis.

Argumentatiile retinute în motivarea solutiilor pronuntate de Plenul Curtii Constitutionale vor fi prezentate în cuprinsul deciziilor, care se vor publica în Monitorul Oficial al României, Partea I.(AS — autor: Madalina Cochinescu, editor: Mihai Simionescu), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie