Stare de incompatibilitate pentru seful Parchetului din Lugoj

 

Agentia Nationala de Integritate a constatat încalcarea regimului juridic al incompatibilitatilor de catre Dumitru Cornean, prim-procuror al Parchetului de pe lânga Judecatoria Lugoj, judetul Timis, deoarece a detinut în perioada 11 mai 2012 – 1 ianuarie 2014 si functia de decan al Facultatii de Drept din cadrul Universitatii Europene” Dragan” Lugoj.

Agentia Nationala pentru IntegritatePotrivit ANI, Dumitru Cornean a încalcat dispozitiile art. 101 din Legea nr. 161/ 2003, potrivit carora „Functia de procuror este incompatibila cu orice alta functie publica sau privata” si art. 5, alin. (1) din Legea nr. 303/ 2004, potrivit carora „functiile de procuror sunt incompatibile cu orice alte functii publice sau private, cu exceptia functiilor didactice din învatamântul superior”.

Dumitru Cornean detine functia de prim-procuror începând cu data de 1 ianuarie 2009, iar, începând cu data de 11 mai 2012, detine si functia de conducere de decan al Facultatii de Drept din cadrul Universitatii Europene „Dragan” din Lugoj.(AS-autor: Eusebi Manolache, editor: Cristina Tatu), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie