Razvan Bancescu, ASPA: Eutanasierea cainilor fara stapan continua in Bucuresti pana la o decizie definitiva a justitiei

 

Câinii fara stapân nu mai pot fi eutanasiati si nici capturati, dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a suspendat normele de aplicare a legii si a dat astfel câstig de cauza organizatiei neguvernamentale Vier Pfoten. Aceasta a contestat normele în instanta pentru ca le-a considerat abuzive si în contradictie cu legea. Reprezentantii Primariei Capitalei spun însa ca îsi vor continua activitatea pâna când instanta va da o decizie definitiva.

caini in adapostAsociatia Vier Pfoten a cerut în instanta suspendarea mai multor prevederi, considerate ilegale, din Hotarârea de Guvern care reglementa normele de aplicare a legii privind câinii fara stapân.

Cu toate ca instanta a decis suspendarea normelor, reprezentantii primariei spun ca nu îsi vor întrerupe activitatea.

„Curtea are un termen pentru a redacta motivarea si a comunica, termen în care lucrurile merg ca si pâna acum. Deci mergem înainte cu programul anuntat pentru Bucuresti”, a declarat pentru Digi24 Razvan Bancescu, coordonatorul Autoritatii pentru Supravegherea si Protectia Animalelor.

Potrivit legii adoptate anul trecut, câini fara stapân din adaposturile publice pot fi eutanasiati daca nu sunt revendicati sau adoptati în termen de 14 zile lucratoare.

În noua luni, reprezentantii ASPA sustin ca au prins peste 25.000 de câini de pe strazile Capitalei, iar aproximativ 10.000 dintre ei au fost eutanasiati.

Înaintea adoptarii legii, în Bucuresti erau aproximativ 65.000 de maidanezi. Actul normativ a fost adoptat anul trecut, dupa ce un copil de patru ani a fost ucis de maidanezi. digi24.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie