Presedintele UNBR, despre profesia de avocat

 

Sarbatorim în acest an la 24 iunie “Ziua avocatului”.

gheorghe floreaS-au initiat deja manifestari dedicate împlinirii a 150 de ani de la aparitia Legii din 6 decembrie 1864 pentru constituirea corpului de advocati, act normativ care a consacrat pentru prima data în România organizarea profesiei liberale de avocat în forma sa moderna pe care o cunoastem si azi.

Se cinsteste cum se cuvine si împlinirea a 10 ani de la înfiintarea Institutului National pentru Pregatirea si Perfectionarea Avocatilor (INPPA), institutie care are un rol esential în dezvoltarea si perfectionarea profesiei de avocat în România.

Se pune în aplicare un nou Proiect de comunicare despre profesie, între profesionisti, între profesie si public.

Editarea Revistei Avocatul, într-un format nou, supus permanent actualizarii, reluarea publicarii Buletinului informativ al Consiliului Uniunii Nationale a Barourilor din România (UNBR) si al Comisiei Permanente a UNBR, finalizarea Platformei online de comunicare publica a fiecarui avocat privind elementele esentiale ce particularizeaza conditiile prestarii serviciilor sale profesionale, comunicarea zilnica dintre Departamentul de comunicare al UNBR si membrii Consiliului UNBR cu privire la evenimentele ce privesc reflectarea profesiei în spatiul public au devenit realitati ale noului Proiect. În general, exista stradania de a nu se face compromis între gând si vorba, între comunicarea publica si fapte!

Este un semn ca profesia face eforturi de a se raporta la istoria sa, dar si la prezent, prin promovarea culturii profesiei, adevaratul scop al instituirii Zilei Avocatului.

Nu sunt adeptul cliseelor mesajelor ocazionate de Zilele oricarei profesii juridice. În ce priveste profesia de avocat, de regula, raportarea la aceasta se face diferentiat în raport de experienta proprie a fiecaruia: cei care au ales-o pentru a efectua activitati specifice pe baze legale îi prezenta defectele; cei care au ales-o, pentru ca au crezut si cred în ea, îi prezinta calitatile. Si unii si altii le exacerbeaza! Este o realitate ca sunt perioade istorice în care profesia nu a fost iubita!

Citeste mai departe pe juridice.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie