Presedintele Traian Basescu a declarat ca nu va demisiona in urma scandalului in care este implicat fratele sau

 

Presedintele Traian Basescu a declarat, la Palatul Cotroceni, ca nu va demisiona în urma scandalului în care este implicat fratele sau. Totodata, Traian Basescu a subliniat ca nu a primit nicio notificare de la structurile de informatii în cazul Sandu Anghel, zis si Bercea Mondial.

traian basescu5Despre deplasarea la Consiliul European

Am doua subiecte:

1. Solicitarea premierului de a-i da mandat sa reprezinte România în Consiliul European. Doi: clarificari legate de demisia mea. Prim-ministrul mi-a solicitat mandat sa participe la Consiliul European din 26-27. Astazi l-am anuntat ca nu-i dau mandat de participare, voi participa eu, având în vedere tematica, careia îi voi face fata mult mai bine având experienta. Cu premierul am avut o experienta când l-am trimis la consiliul pe energie si am pierdut Nabucco. Premierul s-a plâns si la Parlament ca nu i-am dat mandat, dar vreau sa se stie ca presedintele nu are nevoie de mandat pentru a participa la CE. Îl informez pe domnul premier ca ministerului de Externe i-a fost trimisa o scrisoare în care i se solicita o opinie pe toata dezbaterea CE. Acest punct de vedere trebuie aprobat de premier. Mandatul Guvernului nu este imperativ pentru presedinte. Ordinea de zi este una, pe care datorita mandatului lung pe care l-am avut pâna acum, o cunosc foarte bine. A trebuit însa sa respect tematica si sa cer punctul de vedere al Guvernului.

Nu va ascund ca este si un motiv sentimental pentru care vreau sa particip. Este legat de faptul ca se semneaza acordul de asociere si de liber schimb cu Moldova, Ucraina si Georgia. Am fost al doilea politician care, dupa guvernul de la Chisinau, am sustinut continuu acest demers. Am aprobat mandatele si pentru semnarea acordului cu Moldova, Georgia si Ucraina.

Unul din subiecte va fi energie si schimbari climatice. Guvernul mi-a trimis un mandat, iar eu am solicitat unele clarificari. Ordinea de zi este legata de câteva puncte: spatiul de libertate, securitate si justitie, zona în care am convingere ca sunt mult mai credibil decât Victor Viorel Ponta, care tot timpul a aparat coruptii si a atacat justitia. Vreau sa sutin si aderarea României la Schengen. Îl invit oricând pe Victor Viorel Ponta sa participam la o dezbatere pe piata muncii si pe locuri de munca. Se va mai discuta situatia din Ucraina. Asta e ordinea de zi, si mi-e foarte greu sa-l vad pe Victor Viorel fiind mai eficient.

Despre scandalul Mircea Basescu- Bercea Mondial

Subiectul doi: solicitarea unor domni din politica româneasca sa demisionez pentru o fapta pe care n-am comis-o. Regret enorm pentru fratele meu, dar el traieste la Constanta cu familia lui, eu traiesc la Bucuresti. N-am avut niciun fel de informatie legata de afacerea Sandu Anghel-Mircea Basescu, deci traim fiecare cu serviciul lui, cu faptele lui. Nu traim în aceeasi casa, nu ne vedem zilnic. Ne vedem o data la doi ani. N-am avut nicio informatie nici de la el, nici de la vreo structura a informatie a statului.

Citeste declaratia integrala pe adevarul.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie