Impozitul forfetar se va aplica doar daca va fi mai mic decat impozitele platite in prezent

 

Ministrul IMM-urilor, Forin Jianu, si Ministrul de Finante Ioana Petrescu au stabilit ca impozitul forfetar sa se aplice doar daca va fi foarte simplu de înteles pentru întreprinzatorii care vor fi afectati de acest impozit si usor de urmarit de ANAF si de structurile de control ale Ministerului de Finante.

florin jianuÎn al treilea rând, „cei care platesc impozit cinstit în acest moment sa plateasca mai putin sau cel mult egal cu cât platesc acum”, a spus Florin Jianu, citat de Agerpres.

„Daca una dintre aceste trei conditii nu va fi îndeplinita, niciunul dintre noi nu va sustine acest tip de reglementare. Ea se gaseste în acest moment în Parlament si vom vedea forma finala”, a declarat acesta.

Certificate online privind datoriile la stat

„Am avut o discutie cu ministrul de Finante si mi-a spus ca în urmatoarele trei luni, probabil, aceasta masura se va putea aplica. Însa este foarte important pentru mine, care reprezint IMM-urile, ca acest prim pas a fost creat, ca s-a înteles necesitatea, pentru ca un întreprinzator pierdea foarte mult timp în relatia cu ANAF sau cu autoritatile publice locale pentru emiterea acestor tipuri de certificate”, a mai spus ministrul IMM-urilor, referindu-se la momentul în care IMM-urile vor putea obtine online certificate privind datoriile la buget.

„De asemenea, un pas foarte important a fost facut deja de Registrul Comertului. Acolo, certificatele constatatoare se pot emite online, pe baza semnaturii digitale”, a mai spus Jianu.

Sprijin financiar pentru angajarea noilor absolventi

Potrivit ministrului IMM-urilor, din luna iulie ar putea demara proiectul privind acordarea de facilitati companiilor care angajeaza tineri absolventi.

„Asteptam o tinta de minimum 6.400 de tineri absolventi 2014 care sa beneficieze de aceste proiecte. Am discutat cu ministrul Fondurilor Europene pentru continuarea demersului pe programarea 2014 – 2020 în asa fel încât proiectele de anul acestea sa fie pilot, sa reprezinte doar un început”, a spus Jianu.

Potrivit acestuia, fiecare regiune de dezvoltare a României va avea un asemenea tip de proiect. „Eu sper ca si companiile sa raspunda foarte rapid si foarte bine acestor demersuri, asa încât sa mergem la fondurile europene si sa cerem continuare si suplimentarea numarului. În ceea ce priveste procedura, aceasta va fi foarte simpla. Firma interesata va aplica online la Oficiul teritorial de care este arondata. Avem opt oficii teritoriale, subordonate Ministerului, în toate cele opt regiuni de dezvoltare. Deci firma aplica cu intentia de a lua un numar de persoane, face contractele de munca, dupa care începe procesul de decontare din partea Oficiilor teritoriale. Firmele nu aplica direct la Ministerul Fondurilor Europene sau la noi la Minister”, a mai declarat Florin Jianu. Raluca Florescu, evz.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie