Efectuarea stagiului pentru absolventii de invatamant superior. Norme de aplicare

 

Normele metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 335/2013 privind efectuarea stagiului pentru absolventii de învatamânt superior, din 04.06.2014, aprobate prin Hotarârea Guvernului nr. 473/2014 si publicate în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 449 din 19.06.2014 (M.Of. nr. 449/2014).

studenti 2În vigoare de la 19.06.2014

CAPITOLUL I
Dispozitii generale

Art. 1.
(1) Prezentele norme metodologice, denumite în continuare norme, reglementeaza punerea în aplicare a prevederilor Legii nr. 335/2013 privind efectuarea stagiului pentru absolventii de învatamânt superior, denumita în continuare lege.
(2) Beneficiarii legii sunt absolventii de învatamânt superior care au diploma de licenta sau echivalenta si, la debutul în profesie, se angajeaza cu contract individual de munca pe un post conform specializarii absolvite.

Art. 2.
(1) Efectuarea stagiului se realizeaza de catre absolventii de învatamânt superior prevazuti la art. 1 alin. (2), în baza contractului de stagiu, anexa la contractul individual de munca, denumiti în continuare stagiari.
(2) Modelul-cadru al contractului de stagiu mentionat la alin. (1) este prevazut în anexa nr. 1.

Art. 3.
(1) Fac exceptie de la prevederile art. 2 alin. (1) absolventii de învatamânt superior:
a) care dovedesc ca anterior absolvirii au desfasurat, potrivit legii, pe o perioada de 6 luni, activitate profesionala în acelasi domeniu ocupational pentru care se efectueaza stagiul;
b) pentru care exercitarea profesiei este reglementata prin legi speciale.
(2) Îndeplinirea conditiilor prevazute la alin. (1) lit. a) se demonstreaza prin acte/adeverinte sau, dupa caz, alte documente eliberate de catre angajator, care atesta ca absolventul de învatamânt superior a desfasurat activitate profesionala în domeniul specializarii absolvite.

Citeste mai departe pe legestart.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie