Judecatorul Bogdan Barbuta de la Judecatoria Radauti a fost retinut de DNA

 

Judecatorul Bogdan Barbuta, de la Judecatoria Radauti, a fost retinut, duminica seara, de procurorii anticoruptie, dupa ce ar fi pronuntat, în mod nelegal, 69 de hotarâri judecatoresi prin care i-a recunoscut unui om de afaceri dreptul de proprietate asupra unei suprafete de 41,59 de hectare.

dnaRetinerea vine dupa ce, duminica, au avut loc 14 perchezitii în judetul Suceava, într-un dosar ce vizeaza fapte de coruptie judiciara, acestea având loc la sediile unor institutii judiciare, societati comerciale si la domiciliile unor persoane.

Conform ordonantei de retinere, între 22 martie 2005 – 18 octombrie 2005, judecatorul de la Judecatoria Radauti, a pronuntat, ajutat de un om de afaceri, un numar de 69 de hotarâri judecatoresti, în mod nelegal.

„Prin aceste hotarâri, respectivului om de afaceri i s-a recunoscut dreptul de proprietate asupra unei suprafete de 41,59 de hectare, pe care omul de afaceri a înstrainat-o ulterior, obtinând un profit de aproximativ 4.000.000 de lei. Suprafata respectiva era initial împartita în parcele, terenurile fiind supuse regimului de publicitate reala imobiliara, respectiv, regimul de Carte funciara, situatie specifica nordului Bucovinei”, arata DNA, în comunicatul de presa.

Conform sursei citate, având în vedere aceasta situatie, omul de afaceri a întâmpinat greutati la dobândirea celor 79 parcele – având o suprafata totala de 41,59 ha -, al caror drept de proprietate nu
putea fi transmis prin vânzare-cumparare pe cale notariala, întrucât nu se dezbatuse succesiunea si existau mai multi proprietari în coindiviziune, iar succesorii nu îsi înscrisesera respectivul drept de proprietate în Cartea funciara.

Citeste mai departe pe mediafax.ro

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie