Judecatorul Aurel Burlacu de la Curtea de Apel Galati a plecat din sistem in mod legal mai bogat cu 36,7 milioane de lei

 

Dupa mai bine de 20 de ani in care a solutionat dosare ca judecator, Aurel Burlacu a plecat de la Curtea de Apel Galati mai bogat cu 36,7 milioane de lei. Venitul neasteptat nu are nici o legatura cu fapte anchetate de procurorii anticoruptie, ci cu un castig la Loto, pe care fostul judecator si l-a adjudecat in iulie anul trecut. Pensionat la finele anului trecut, declaratia sa de avere a devenit publica cateva luni mai tarziu.

bani36.715.315,58 lei este suma cu care judecatorul galatean Aurel Burlacu a parasit anul trecut sistemul juridic. Potrivit declaratiei de avere, completata o data cu solicitarea de pensionare, venitul anual ca si judecator a fost de peste 126.000 de lei. In decembrie, presedintele a semnat mai multe decrete pentru eliberarea din functie a 12 procurori si judecatori pensionati, printre care si a judecatorului Aurel Burlacu, de la Curtea de Apel Galati. Asa a parasit sistemul cel mai bogat (declarat) magistrat.

In iulie anul trecut, marele premiu la Loto 6 din 49 a fost castigat de un judecator de la sectia penala a Curtii de Apel Galati: peste 36 de milioane de lei. Desi numele castigatorului, in persoana judecatorului Aurel Burlacu, a fost aflat la scurt timp si dat publicitatii, confirmarea oficiala a venit abia dupa ce acesta si-a completat declaratia de avere. De fapt, odata cu publicarea acesteia.

La cateva luni de cand s-a trezit cu marele pot in buzunar, judecatorul a solicitat eliberarea din functie, incepand cu 1 decembrie 2013. La acea data, Burlacu avea peste 56 de ani, cu vechime in magistratura de 26 de ani si 7 luni, dintre care peste 20 de ani ca judecator. Anterior, timp de cinci ani, Burlacu lucrase ca jurisconsult. Fara o avere considerabila, case sau masini de fite, judecatorul avea trecute pana la data pensionarii si cateva imprumuturi la banci.

In 2013, judecatorul detinea un teren intravilan in Galati, detinut in cota de 5/8, un apartament, un garaj si un WV Passat. Creditele, patru la numar, erau scadente in 2014, 2016, 2017 si 2031. La ultimul dintre acestea, judecatorul era trecut ca si coplatitor pentru fiica sa, care isi cumparase un apartament in Bucuresti prin programul Prima Casa. Salariul pe un an intreg al judecatorului a fost de 114.200 lei. Ulterior, dupa ce a fost unul dintre norocosii de la Loto, judecatorul si-a lichidat imprumuturile. Iar la veniturile sale s-a adaugat salariul de 126.471 lei si castigul de la Loto 6/49 – 36.715.315,58 lei.

Judecatorul Burlacu a terminat in 1986 Facultatea de Drept, la Universitatea „A.I. Cuza” din Iasi si pana in 1993 a fost jurisconsult la C.A.P. Cudalbi Galati (1987 – 1989) si C.S. Galati. Ulterior, a fost numit incadrat prin transfer in cadrul Judecatoriei Galati, de unde a fost avansat la Tribunalul Galati, in 1996, unde a fost presedinte de sectie. La Curtea de Apel Galati, de unde s-a si pensionat, a solutionat dosare incepand din 2003. In 2006, a fost numit presedinte al Sectiei pentru cauze cu minori si de familie din cadrul Curtii de Apel Galati, functie in care a fost reinvestit in 2009. Nicoleta Cristea, avocatura.com

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie