Cinci membri ai familiei lui Sandu Anghel au fost trimisi in judecata pentru santaj

 

Procurorii DNA Constanta au trimis în judecata cinci membri ai familiei lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, pentru santajarea lui Mircea Basescu.

dnaPotrivit unui comunicat al DNA transmis luni AGERPRES, au fost deferiti justitiei: Marius Constantin (ginere), în stare de arest preventiv, Izaura Anghel (fiica), sub control judiciar, Grinica Ion Anghel (nepot), minor în vârsta de 17 ani, sub control judiciar, Florin Anghel — fiu, (aflat în penitenciar, în executarea unei pedepse dispusa într-o alta cauza), si Fanica Anghel (sotia).

În rechizitoriu, procurorii au retinut ca, pe 1 noiembrie 2013, Florin Anghel a exercitat amenintari asupra unei persoane, constând în darea în vileag, prin intermediul presei, a unor fapte compromitatoare pentru aceasta si pentru membrii familiei acesteia, respectiv presupusa ei implicare în infractiuni de coruptie, cu scopul de a o determina sa dea suma de 280.000 euro.

„În 26 martie 2014, Fanica Anghel si Florin Anghel au exercitat amenintari asupra unei persoane, martor în prezenta cauza (n.r. Mircea Basescu), cu scopul de a o determina sa dea suma de 280.000 euro sau sa îsi transfere averea în proprietatea lor. În 26 si 29 mai, Marius Constantin, Izaura Anghel si Grinica Ion Anghel au exercitat constrângeri asupra persoanei vatamate, constând în amenintarea cu darea în vileag, prin intermediul presei, a unor fapte compromitatoare pentru persoana amenintata si pentru membrii familiei acesteia, respectiv pretinsa ei implicare în infractiuni de coruptie, cu scopul de a o determina sa dea suma de 280.000 euro”, sustin procurorii.

În 29 mai, Marius Constantin a primit împreuna cu ceilalti doi inculpati suma de 10.000 euro de la persoana vatamata, procurorii procedând la constatarea infractiunii flagrante.

DNA sustine ca, raportat la aceasta infractiune de santaj, retinerea prevederilor privind circumstanta agravanta este justificata deoarece aceasta a fost comisa în forma de participatie a coautoratului de trei inculpati, respectiv Marius Constantin, Izaura Anghel si minorului Grinica Ion Anghel.(AS — autor: Madalina Cochinescu, editor: Cristina Tatu), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie