Gabriel Sincu, EY Romania: Autoritatile trebuie sa dea incredere antreprenorilor romani sa infiinteze structuri de tip holding

 

Asteptam semne de încurajare din par­tea autoritatilor care sa dea încre­dere antreprenorilor români sa înfiin­te­ze si sa utilizeze pentru investitiile lor struc­turi de tip holding din România, structuri care sa reprezinte bazele de crestere pen­tru afaceri peste plafonul de un mi­liard de euro, a spus Gabriel Sincu, director executiv asistenta fiscala la EY România.

ey (ernst&young)El atrage atentia ca pe plan local sunt putine afaceri de peste un miliard de euro, indiferent ca vor­bim de companii de stat, multinationale sau antreprenori. Datele ZF arata ca în 2013 doar 12 firme active pe piata româ­neas­ca au depasit acest prag.

În opinia lui Sincu, modul în care functioneaza sistemul fis­cal în România nu încurajeaza dez­vol­ta­rea antreprenorilor din „categoria grea”.

„Exista afaceri de succes si oa­meni care stau în spatele lor, dar din ratiuni fiscale acestea sunt detinute în mul­te ca­zuri de structuri de tip holding înre­gis­tra­te în afara României”, a precizat el.

Ion Tiriac, Alin Niculae sau Radu Timis sunt doar câtiva dintre antrepre­no­rii care nu figureaza direct în struc­tu­ra de actionariat a companiilor pe care le-au înfiintat, ci prin intermediul unor fir­me înregistrate în Cipru sau Olanda. Dana Ciriperu, zf.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie