Taxa pe stalp. Ministerul Finantelor va incasa triplu fata de estimarile initiale

 

Ministerul Finantelor va încasa 1,4 mld. lei din taxa pe constructiile speciale, supranumita „taxa pe stâlp“, triplu fata de esti­ma­rile initiale, si are deja în vistierie juma­tate din suma.

stalpiFinantele se bazeaza pe veniturile supli­men­tare din aceasta taxa pentru a com­pensa în acest an impactul reducerii CAS cu cinci puncte procentuale, începând cu 1 octombrie.

Impozitul pe constructiile speciale, cu­noscut sub denumirea de „taxa pe stâlp“, a intrat în vigoare la începutul acestui an si a stârnit numeroase interpretari si controver­se. Normele, aparute cu câteva zile înaintea pri­mului termen de plata din 26 mai, nu au reu­sit sa clarifice totul, consultantii sustinând ca exista înca neclaritati si confuzii. Impozi­tul pe constructiile speciale se calculeaza prin apli­carea a 1,5% la valoarea contabila bruta a tuturor constructiilor existente în patri­moniu la data de 31 decembrie a anului ante­rior, pentru care nu se datoreaza im­pozit pe cladiri.

Sumele declarate de ca­tre operatorii economici pen­tru taxa pe constructii speciale este de aproxi­mativ 1,45 mld. lei, iar la primul termen de plata s-au încasat 710,4 mil lei, potrivit in­for­matiilor trans­mise de Finante. Minis­te­rul Finantelor a esti­mat ca în 2014 se vor înca­sa 488 mil. lei din impozitul pe constructii. Claudia Medrega, zf.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie