Producatorii de alimente din zonele montane au posibilitatea de a mentiona pe etichetele produselor lor sintagma „produs montan”

 

Comisia Europeana ofera producatorilor de alimente din zonele montane , printr-un Regulament, posibilitatea de a mentiona pe etichetele produselor lor sintagma „produs montan”.

citire eticheteUn nou Regulament adoptat de Comisia Europeana stabileste conditiile de utilizare a mentiunii „produs montan” pe etichetele produselor alimengtare fabricate în Uniunea Europeana. Cu scopul de a evita inducerea în eroare a consumatorilor, Comisia a stabilit reguli precise pe care producatorii trebuie sa le respecte pentru a putea face acest tip de mentiune pe etichete. Astfel, mentiunea „produs montan” poate fi aplicata produselor obtinute din animale crescute cel putin în ultimele doua treimi ale vietii lor în zone montane, daca produsele sunt prelucrate în aceste zone. Totodata, sintagma „produs montan” poate fi aplicata produselor obtinute din animale transhumante, crescute cel putin o patrime din viata în transhumanta si care au pascut pe pasuni din zone montane.

Mentiunea „produs montan” poate fi aplicata si produselor apicole, daca albinele au colectat nectarul si polenul doar în zone montane. Totodata, dupa intrarea în vigoare a acestui Regulament, „produs montan” poate fi aplicata produselor de origine vegetala doar daca plantele sunt cultivate în zone montane.

Prezentul regulament intra în vigoare în a saptea zi de la data publicarii în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene. Alina Stanciu, economica.net

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie