Marian Capatina a fost retinut de procurorii DNA pentru 24 de ore

 

Marian Capatîna a fost retinut, joi seara, de procurorii DNA pentru 24 de ore fiind acuzat de complicitate la trafic de influenta dupa ce a intermediat primirea banilor de catre Mircea Basescu, fratele presedintelui.

dnaMarian Capatîna si Mircea Basescu, retinuti joi, vor fi prezentati Tribunalului Bucuresti cu propunere de arestare preventiva.

Din ordonantele de retinere a reiesit ca, în cauza, exista date si probe din care rezulta suspiciunea ca, în perioada 20 februarie 2011 — 22 februarie 2012, Mircea Basescu a primit suma de 250.000 de euro de la un denuntator (Florin Anghel), prin intermediul inculpatului Marian Capatîna, în schimbul promisiunii ca va interveni pe lânga magistratii învestiti cu solutionarea cauzei referitoare la infractiunea savârsita de tatal sau (Sandu Anghel), precum si a altor cereri incidente în respectiva cauza, în scopul de a obtine o hotarâre favorabila, fie condamnarea la o pedeapsa mai mica, fie punerea în libertate.

DNA sustine ca, la începutul anului 2011, dupa ce fata de Sandu Anghel s-a luat masura arestarii preventive de catre Tribunalul Olt, denuntatorul i-a remis inculpatului Capatîna suma de 250.000 de euro, la cererea acestuia din urma si în schimbul promisiunii ca banii vor fi remisi mai departe lui Mircea Basescu pentru ca acesta sa intervina pe lânga magistratii învestiti cu solutionarea cauzei.

„Ulterior, pentru ca tatal nu a fost pus în libertate, denuntatorul i-a remis si suma de 350.000 de euro inculpatului Capatîna în acelasi scop. Intervalul de timp în care denuntatorul a remis sumele de bani inculpatului Capatîna este cuprins între datele de 20.02.2011 (data luarii masurii arestarii preventive fata de tatal denuntatorului) si 22.02.2012 (data pronuntarii hotarârii de condamnare la instanta de fond). Din suma totala de 600.000 de euro remisa de denuntator inculpatului, Mircea Basescu a primit 250.000 de euro în schimbul promisiunii ca, prin influenta pe care o are asupra magistratilor, poate obtine o solutie favorabila pentru tatal denuntatorului, adica va obtine fie o pedeapsa mai mica, fie punerea în libertate. Pentru faptul ca a mijlocit remiterea banilor, inculpatul Capatîna si-a însusit suma de 350.000 de euro din totalul de 600.000 de euro primit de la denuntator”, se arata într-un comunicat postat joi seara pe site-ul institutiei.(AS — autor: Madalina Cochinescu, editor: Cristina Tatu), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie