Schimbari in Top 100 companii ale antreprenorilor romani

 

Dupa 25 de ani de capitalism, România nu are nicio companie controlata de un antreprenor român cu afaceri de un miliard de euro.

top 100Dedeman Bacau, afacerea din retailul de bricolaj a fratilor Paval din Bacau, a devenit în 2013 liderul companiilor create de antreprenori români, cu afaceri de 2.679 mil. lei (606 mil. euro) si aproape 7.000 de angajati, de­pasind pentru prima data Oscar Down­stream (Alin Niculae) si Interagro SA (Ioan Niculae).

Interagro SA, compania din agricultura a lui Ioan Niculae, a fost liderul firmelor cu actionariat majoritar românesc în 2012 si 2011, pozitie pe care a mai ocupat-o si RCS&RDS în 2010, dar si Grup Servicii Petroliere în 2009, dupa cum arata datele centralizate de ZF.

„Îndraznim sa visam la afaceri de un miliard de euro, dar atingerea acestui rezultat depinde de cât de bine va merge economia. Pentru urmatorii trei ani ne propunem sa terminam extinderea în Româ­nia, în special în Bucuresti, unde vrem sa ajungem la cea mai mare cota de piata cu cel putin sase magazine. Dar în urmatorii trei ani vom face si un pas major în afara tarii. Extinderea retelei este cea care ne-a permis sa crestem, iar criza, prin ieftinirea terenurilor, ne-a ajutat în acest sens. A fost sansa noastra cu care probabil te întâlnesti o singura data în viata“, a spus pentru ZF Dragos Paval.

Topul companiilor controlate de antreprenori este un demers pe care ZF îl realizeaza înca din 2008 pe baza datelor de la Registrul Comertului si care ia în calcul doar entitatile fiscale si nu grupurile.

Citeste mai departe pe zf.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie