Reactia presedintelui Traian Basescu privind implicarea fratelui sau, Mircea Basescu in sprijinirea lui Sandu Anghel in procese

 

Presedintele Traian Basescu a declarat joi, la Palatul Cotroceni, ca niciodata nu a avut cu fratele sau vreo discutie cu privire la sprijinirea lui Sandu Anghel (n.r. Bercea Mondial) în procesele pe care le avea. Basescu spune ca nu se va transforma într-un traian basescu5avocat al fratelui sau, Mircea Basescu, si ca, mai mult, considera ca acesta nu trebuia sa se implice într-o zona cu astfel de oameni si într-un asemenea anturaj.

Declaratiile presedintelui:

  • Niciodata nu am avut cu fratele meu vreo discutie cu privire la sprijinirea domnului Sandu Anghel în procesele pe care le avea. Exista suspiciunea interventiei mele în derularea justitiei în acest caz sau cel putin asa a fost lansata public aseara. De aceea fac un apel public la orice politist, orice procuror si orice judecator care a fost implicat în cazul lui Anghel Sandu: daca a existat vreo interventie a mea pe aceasta scara a anchetei, sa o faca publica.
  • Proba ca nu a existat o astfel de interventie este chiar condamnarea lui Anghel.
  • Eu cunosc varianta fratelui meu în acest caz înca de anul trecut, când mi-a spus ca este santajat. Nu o voi prezenta public pentru ca nu sunt dispus sa cred decât în varianta justitiei, si nu în a fratelui meu, pentru ca într-un stat de drept varianta justitiei este cea adevarata.
  • Nu ma voi transforma într-un avocat al lui, mai ales ca s-a implicat într-o zona cu oameni cu care nu ar fi trebuit sa se implice.
  • În 10 ani nu am facut nicio interventie în justitie, pentru nimeni.
  • Regret faptul ca fratele meu s-a implicat într-un astfel de anturaj, cu consecintele pe care le vedem. Sunt încrezator ca justitia va scoate la iveala adevarul.
  • Nu voi face nicio interventie la nicio institutie a statului pentru a-l proteja pe fratele meu. Daca a facut ceva ilegal, va trebui sa raspunda în fata legii. Lucrul pentru care îl acuz deocamdata este anturajul în care a intrat.

Mircea Basescu, fratele presedintelui Traian Basescu, a spus joi dimineata, când a iesit din curtea casei sale, ca presedintele stia despre cazul lui Bercea Mondial, asa cum „stia toata tara” si ca nu s-a intervenit la el pentru eliberarea acestuia.

„Este o mare eroare sau sa-i spun rautate sa amesteci presedintele tarii într-o asemenea problema (…) Este interpretarea lor ca eu zic ca presedintele stie. Presedintele stie despre un asemenea caz, cum sa nu stie. Stia toata tara si sa nu stie presedintele despre cazul Bercea Mondialu?”, a spus Mircea Basescu.

Întrebat daca a vorbit cu fratele sau de când a început acest scandal, Mircea Basescu a spus: „Am vorbit, bineînteles ca este suparat, este foarte suparat. Este extraordinar de urât din partea postului Antena 3 ca nu ne-a raspuns la telefon în timpul emisiunii si ca încerarca sa arunce, sa amestece în mocirla asta creata de ei presedintele tarii”. Ioana Câmpean, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie