Curtea de Apel Bucuresti a amanat pentru 30 iunie, judecarea dosarului privind mentinerea controlului judiciar in cazul presedintelui CJ Constanta, Nicusor Constantinescu

 

Curtea de Apel Bucuresti a amânat joi, pentru 30 iunie, judecarea dosarului în care DNA solicita mentinerea controlului judiciar în cazul presedintelui Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, cercetat în mai multe dosare penale.

nicusor constantinescuAvocatii lui Nicusor Constantinescu au depus la dosar o scrisoare medicala trimisa de un spital din SUA, tradusa în româna, cu diagnosticul sefului CJ Constanta, însa judecatorii au cerut documentul în original.

Initial, pe 10 iunie, Tribunalul Bucuresti a respins cererea DNA de mentinere a masurii preventive a controlului judiciar fata de Nicusor Constantinescu, însa procurorii au facut contestatie.

Într-un alt dosar, DNA va judeca pe 23 iunie cererea DNA de înlocuire a controlului judiciar cu arestarea preventiva a sefului CJ Constanta, dupa ce acesta nu s-a mai întors din SUA, unde se afla la tratament, fiind diagnosticat cu cancer.

În 27 mai, Nicusor Constantinescu a fost trimis în judecata, sub control judiciar, de DNA în dosarul în care este acuzat ca a împiedicat efectuarea unor controale ale Curtii de Conturi si ca nu a respectat dispozitiile legale care îl obligau sa procedeze la emiterea, respectiv la prelungirea a 11 certificate de urbanism si a autorizatiilor de construire a unor centrale si generatoare eoliene.

El este acuzat de complicitate la 3 infractiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice cu obtinerea de foloase necuvenite si 21 de infractiuni de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor cu obtinerea de foloase necuvenite.

De asemenea, s-a dispus trimiterea în judecata a lui Adrian George Gâmbuteanu, director general al Regiei Autonome Judetene de Drumuri si Poduri Constanta (RAJDP Constanta), pentru 3 infractiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice.

În rechizitoriu, procurorii au retinut ca Gâmbuteanu, cu sprijinul lui Nicusor Constantinescu, a refuzat, în mod repetat, sa puna la dispozitia Curtii de Conturi documentele necesare efectuarii controlului de specialitate programat în anii 2011, 2012 si 2013.

„Astfel, efectuarea consecutiva a trei controale pe care Curtea de Conturi le avea programate conform planului de activitate nu a mai fost posibila. În aceasta modalitate, a fost practic blocata activitatea Curtii de Conturi în raport cu regia locala mentionata, Curtea de Conturi aflându-se în imposibilitatea de a-si îndeplini principala atributie, respectiv verificarea modului în care au fost utilizate resursele financiare publice”, arata DNA într-un comunicat transmis la acea data AGERPRES.(AS — autor: Eusebi Manolache, editor: Mihai Simionescu), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie