Tiberiu Nitu sustine ca noile Coduri penale respecta standardele si cerintele Conventiei europene pentru apararea drepturilor omului

 

Procurorul general al României, Tiberiu Nitu, a declarat miercuri ca atât Codul penal, cât si Codul de procedura penala, care au intrat în vigoare în februarie 2014, respecta standardele si cerintele Conventiei europene pentru apararea drepturilor omului si au în vedere si hotarârile Curtii de la Strasbourg.

tiberiu nitu1„Nu toate deciziile pronuntate de Curtea de la Strasbourg au avut în vedere erori judiciare. În ce priveste legislatia din România va precizez ca în prezent atât Codul penal, cât si Codul de procedura penala, proaspat intrate în vigoare la 1 februarie, respecta standardele si cerintele Conventiei europene pentru apararea drepturilor omului si libertatilor fundamentale si au în vedere si hotarârile Curtii de la Strasbourg”, a spus Nitu la Palatul Parlamentului.

El a adaugat ca în ce priveste legislatia este important ca si în continuare dispozitiile din lege sa fie aplicate si interpretate în spiritul Conventiei europene si în spiritul hotarârilor jurisprudentei de la Strasbourg.

Nitu a mentionat ca în orice sistem juridic din lume exista erori judiciare si nu trebuie sa asteptam în mod neaparat sa raspunda un judecator sau un procuror pentru o eroare judiciara. (A-autor : Dana Piciu, editor: Mihai Simionescu), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie