Ionel Blanculescu: Taxa pe constructii speciale ar putea fi modificata incepand cu 1 ianuarie 2015

 

Taxa pe constructii speciale ar putea fi modificata începând cu 1 ianuarie 2015, daca analiza ce va fi realizata în perioada urmatoare de Coalitia pentru Dezvoltarea României (CDR) va demonstra ca impactul acesteia asupra mediului economic este mult mai mare decât cel preconizat, a declarat, luni, Ionel Blanculescu, consilierul onorific al premierului Victor Ponta, la cea de-a VI-a editie a Conferintei Fondurile Europene.

Ionel Blanculescu

Ionel Blanculescu

‘Coalitia pentru Dezvoltarea României va realiza în perioada urmatoare o analiza cu privire la impactul pe care taxa pe constructii speciale o are asupra mediului economic din România. Daca acest impact se va dovedi ca este mult mai mare decât cel preconizat, atunci prevederile acestei taxe vor fi modificate de la data de 1 ianuarie 2015. Concret, vom corecta un element care poate afecta situatiile financiare ale unor companii care nu au prognozat aceste cheltuieli’, a afirmat Blanculescu.

Potrivit acestuia, impactul initial al acestei taxe ar fi trebuit sa se ridice la suma de 1,5 miliarde lei, însa dimensiunea posibila a încasarilor a fost redusa la 400 milioane lei de catre Fondul Monetar International.

‘Fondul Monetar International a redus dimensiunea impactului de la 1,5 miliarde lei, la numai 400 milioane lei, considerându-se ca România nu e capabila sa colecteze în totalitate o astfel de taxa’, a subliniat consilierul onorific al premierului Victor Ponta.

În ceea ce priveste rata de absorbtie a fondurilor europene, el a aratat ca, în ultimii doi ani, s-a înregistrat o crestere de la 8,5%, la 34%.

‘Absorbtia fondurilor europene reprezinta un sector în care România a suferit si mai are de suferit. Fondurile europene ar trebui sa devina un vehicul prin care companiile sa se tehnologizeze sau sa se retehnologizeze. În ultimii doi ani, rata de absorbtie a fondurilor europene a crescut de la 8,5%, la 34%, ceea ce poate constitui un motiv de lauda pentru ministerul care se ocupa de acest proces’, a subliniat Blanculescu. economica.net

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie