Utilizarea tehnologiei mobile si a Internetului in procesul educational – Proiectul MobilEdu

 

„Mobile Education” („MobilEdu”) este un proiect demonstrativ, derulat pentru prima oara in sistemul de invatamant primar din Romania, prin care s-a analizat impactul pe care utilizarea tehnologiei mobile si a Internetului il are in procesul educational. In aceasta luna, va avea loc si o conferinta de bilant, cu prezentarea rezultatelor integrale ale proiectului. Tuca Zbarcea & Asociatii a asigurat suportul legal al proiectului, prin avocatii Horia Ispas si Sergiu Cretu.

Proiectul MobilEdu, copii in clasa, tableteProiectul MobilEdu este derulat de capitolul roman al Internet Society (www.isoc.ro) si are ca obiectiv principal analiza eficientei si a beneficiilor rezultate ca urmare a utilizarii noilor tehnologii IT in domeniul educatiei.

Pe parcursul a 12 luni, un numar de 40 de elevi din ciclul 1-4 de la Scoala Generala nr. 205 „Adrian Paunescu” din Bucuresti au experimentat impreuna cu dascalii lor un nou mod de invatare intuitiva prin joc si explorare cu ajutorul tabletelor conectate la Internet. Internetul este o resursa inepuizabila de informatii, scurteaza distantele intre oamenii aflati in toate colturile lumii, care devin in acelasi timp producatori si consumatori ai informatiei si ofera elevilor cat si dascalilor posibilitati nelimitate de largire a orizontului cunoasterii.

In momentul de fata informatia este foarte dispersata pe Internet, prin diferite surse. Ca atare, aceasta nu este o resursa pedagogica in sine, ci reprezinta piese cu ajutorul carora se poate construi un proces pedagogic. Prin implicarea dascalilor si a echipei de proiect, Internetul si resursele educationale puse la dispozitia copiilor au transformat orele de curs intr-un proces de explorare distractiv si interactiv, un timp al invatarii placute.

Pe parcursul proiectului, cei mici au invatat sa foloseasca Internetul in mod sigur si eficient in cadrul orelor de curs, au parcurs impreuna cu echipa de proiect notiuni de securitate, retelistica si comunicare web si nu in cele din urma, si-au imaginat cum va arata Internetul de maine. ”As vrea sa inventez un program Internet prin care sa descoperim viata pe alte planete”, ne-a spus Tudor, elev in clasa a-4-a. infolegal.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie