Primarul Dorin Florea sustine ca nu a fost nicio descindere a DNA la Primaria Targu Mures

 

Primarul din Târgu Mures, Dorin Florea, a declarat vineri, pentru AGERPRES, ca la sediul municipalitatii nu a avut loc nicio descindere a Departamentului National Anticoruptie, ca toata corespondenta cu procurorii DNA s-a purtat la modul oficial si ca unii ar fi dorit ca prin lansarea acestui zvon sa creeze o imagine negativa despre institutiei pe care o conduce.

targu mures‘E ca la Radio Erevan. Ieri (joi, n.r.) a fost cineva de la DNA la mine, mi-a spus ca s-a depus o plângere, ceva despre finantarea cluburilor sportive, si ne-a solicitat niste acte. Azi am trimis hotarârile de Consiliu Local prin care s-au alocat banii ca sa se vada ca nu avem nimic de ascuns. Le vor studia si vor actiona în consecinta. Au mai fost facute plângeri, am mai transmis documente (…) Nu a fost nicio descindere a DNA la Primaria Târgu Mures. Stirile pe surse date cum ca azi ar fi fost o descindere a DNA la Primaria Târgu Mures au fost date numai asa ca sa ne murdareasca unii, sa creeze impresia ca s-ar întâmpla ceva rau aici. De la a cere acte pâna la descinderi e o cale lunga’, a afirmat Florea.

Viceprimarul din Târgu Mures, Claudiu Maior, a declarat anterior, pentru AGERPRES, ca în baza unei solicitari sosite de la Departamentul National Anticoruptie, municipalitatea a trimis, vineri, toate documentele legate de finantarea cluburilor sportive.

‘Ieri (joi, n.r.) DNA ne-a trimis o adresa si ne-a solicitat actele prin care finantam cluburile sportive din oras. Este vorba despre ASA Târgu Mures (echipa de fotbal, n.r.), BC Mures (echipa de baschet masculin, n.r.), CSU Medicina Târgu Mures (echipa de volei, n.r.) si Sport Club Muresul Târgu Mures (club de handbal feminin, n.r.). Azi le-am trimis prin curier toate documentele solicitate, adica hotarârile Consiliului Local Târgu Mures. Nu a descins nimeni la sediul Primariei Târgu Mures’, a spus Claudiu Maior.

Viceprimarul a spus ca este posibil ca la baza acestei solicitari sa stea vreo sesizare, dar ca municipalitatea nu a fost informata cu privire la acest aspect.

Asociatia Pentru Minti Pertinente AMPER a solicitat, în urma cu câteva zile, revocarea a cinci hotarâri ale Consiliului Local Târgu Mures din 29 mai a.c. prin care institutia se angajeaza sa finanteze din bugetul local cluburile Asociatia ‘Fotbal Club ASA 2013 Târgu Mures’, Baschet Club Mures, Clubul Sportiv Universitar Târgu Mures, Clubul Sportiv City’Us Târgu Mures si Sport Club MURESUL Târgu Mures cu peste 15 milioane de lei.

Citeste mai departe pe agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie