Noi reguli pentru scolile de soferi incepand cu 1 iulie 2014

 

Scolile de soferi vor fi obligate sa inregistreze toti cursantii la Autoritatea Rutiera Romana , masura care ar putea duce la scumpirea cursurilor pentru obtinerea permisului de conducere.

scoala de soferiLa 1 iulie intra in vigoare noi reguli pentru scolile de soferi, prevazute de Ordinul ministrului Transporturilor nr. 75/2014. Este vorba de introducerea registrului unic de evidenta a cursantilor.

Documentul va contine datele de identificare ale fiecarui aspirant la permis, numarul contractului de scolarizare, numarul si data orelor de conducere efectuate.

Astfel, orele de iesire la conducere trebuie stabilite cu precizie. Incalcarea acestora va atrage amenzi usturatoare pentru instructorii auto. Scolile de soferi vor tine evidenta electronica a pregatirii practice a fiecarui cursant.

Registrul cursantilor, contestat in instanta

Noile reglementari sunt impuse de Autoritatea Rutiera Romana (ARR) care vrea astfel sa stie cu exactitate in ce perioada si cate ore de practica fac in timpul scolii viitorii soferi.

Aplicatia electronica pentru evidenta cursantilor, gestionata de ARR, va fi cumparata de fiecare instructor auto. Instructorii auto nu sunt de acord cu aceste reguli si spun ca instituirea unui program strict pentru cursanti, dar si limitarea numarului de ore la 210 pe luna (masura intrata in vigoare la inceputul anului) vor duce la cresterea preturilor de scolarizare cu pana la 30 la suta.

„In registru esti obligat sa transmiti de astazi ce vei face maine sau poimaine. Este imposibil, pentru ca, de foarte multe ori, cursantii solicita modificarea programarii. Instructorul are atunci doua posibilitati: ori ia alt cursant, dar daca-l prinde ARR ii da 8.000 de lei amenda, ori il trece absent pe elevul respectiv, care pierde ora in aceasta situatie“, a declarat, pentru „Adevarul“, Petrica Bordeianu, presedintele Federatiei Nationale a Formatorilor Auto din Romania (FNFAR).

Citeste articolul integral pe adevarul.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie