Florin Anghel, fiul lui Bercea Mondial este cercetat pentru santajarea lui Mircea Basescu

 

Florin Anghel, fiul lui Bercea Mondial, este cercetat penal într-un nou dosar pentru savârsirea a trei infractiuni de santaj, anunta Directia Nationala Anticoruptie – Serviciul teritorial Constanta.

mircea basescuÎn prezent, Florin Anghel se afla în Penitenciarul Poarta Alba, fiind condamnat la cinci ani si trei luni de închisoare pentru complicitate la tentativa de omor.

El a fost audiat joi în dosarul privind santajarea fratelui sefului statului, Mircea Basescu, în care mai este cercetat si ginerele lui Bercea Mondial, Marius Constantin, în prezent arestat preventiv.

Conform unui comunicat al DNA, pe 31 mai, într-o discutie telefonica purtata din Penitenciarul Colibasi cu persoana pe care ar fi santajat-o, Florin Anghel i-a solicitat acesteia sa îsi retraga plângerea formulata si sa dea declaratii din care sa rezulte inexistenta faptei de santaj investigata de procurori, astfel încât Marius Constantin, cumnatul sau, sa fie pus în libertate.

„Inculpatul Anghel Florin a amenintat ca, în caz contrar, va da în vileag, prin intermediul presei, fapte compromitatoare pentru persoana vatamata si pentru familia acesteia, respectiv pretinsa ei implicare în savârsirea unor infractiuni de coruptie”, precizeaza DNA.

Anterior, la 1 noiembrie 2013, Florin Anghel ar fi amenintat aceeasi persoana cu scopul de a o determina sa-i dea suma de 280.000 euro.

Totodata, la 26 martie 2014, Anghel ar fi exercitat amenintari asupra unei alte persoane vatamate, careia i-ar fi cerut în schimb 280.000 euro sau sa îsi transfere averea în proprietatea sa.

La începutul lunii iunie, ginerele si fiica lui Bercea Mondial au fost prinsi în flagrant în timp ce-l santajau pe Mircea Basescu, amenintându-l cu darea în vileag a unor pretinse fapte de coruptie daca nu le va da suma de 280.000 de euro.

În urma flagrantului realizat de procurorii anticoruptie, Marius Constantin a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, iar fata de sotia sa, Izaura Anghel, si un minor în vârsta de 17 ani s-a dispus masura controlului judiciar.(AS — autor: Florin Marin, editor: Mihai Simionescu), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie