Guvernul acorda majorari de venituri personalul militar si profesorilor fara acordul FMI – Surse

 

Guvernul intentioneaza sa majoreze sporurile acordate personalului militar, din serviciile de informatii, din aparare si penitenciare si sa reduca norma de ore pentru profesori, ceea ce ar genera venituri mai mari pentru acestia, din ore suplimentare. Daca vor fi aprobate, masurile vor fi aplicate din semestrul al doilea al acestui an, fara însa sa aiba acordul expertilor Fondului Monetar International.

bani1Actualizare 17.30. De asemenea, surse apropiate negocierilor au declarat pentru Gândul ca scaderea CAS ar putea fi operata în doua etape, prima la 1 iulie anul acesta, iar cea de-a doua la 1 ianuarie 2014. Principala obiectie a FMI la reducea acestor contributii a fost legata de sursele bugetare care sa sustina o astfel de masura, în conditiile în care veniturile au fost mai mici decât cele prognozate, spun sursele. S-a discutat inclusiv despre o majorare a deficitului cu 0,2-0,3% pentru a face posibila reducerea CAS.

Pe agenda sedintei de miercuri a Guvernului a fost introdus un proiect de ordonanta de urgenta care modifica articolul 13 din OU 103/2013 privind salarizarea personalului bugetar în 2014, spun surse citate de Mediafax.

Proiectul este initiat de ministrul de Interne, Gabriel Oprea, vicepremier pentru securitate nationala, si de Serviciul de Informatii Externe, Serviciul de Protectie si Paza, Serviciul Român de Informatii, Serviciul de Telecomunicatii Speciale, Administratia Nationala a Penitenciarelor, Ministerul Apararii si Ministerul Justitiei.

Articolul respectiv prevede, la acest moment, ca, pentru anul 2014, pentru personalul militar, politistii si functionarii publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciare, indemnizatiile, compensatiile, sporurile, primele, ajutoarele, platile compensatorii, despagubirile, compensatiile lunare pentru chirie si alte drepturi acordate potrivit actelor normative în vigoare se stabilesc în raport cu nivelul bazei de calcul al acestora utilizate pentru luna decembrie 2011.

În luna decembrie 2011, nivelul remuneratiilor a fost drastic taiat pe fondul crizei economice.

Articolul din ordonanta din 2013 ar urma sa fie modificat prin introducerea unei noi baze de calcul, care sa permita cresterea veniturilor militarilor.

În sectorul militar si învatamânt lucreaza câteva sute de mii de persoane. digi24.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie