Erste Group si Raiffeisen Bank International ar putea fi redrogradate de S&P

 

Guvernul austriac a adoptat astazi un proiect de lege ce prevede stergerea a 890 milioane de euro din datoria subordonata a Hypo Alpe-Adria-Bank, încercând sa ofere asigurari ca investitorii si platitorii de taxe vor duce povara închiderii bancii austriece, potrivit Financial Times.

Standard& Poor'sDaca planurile Executivului sunt adoptate de Parlament, aceasta va însemna ca un guvern european a impus pierderi asupra obligatiunilor care sunt garantate oficial, deoarece datoria subordonata a Hypo este girata de provincia austriaca Carintia.

Agentia de evaluare financiara Standard & Poor’s (S&P) a avertizat ca o astfel de decizie ar determina punerea sub supraveghere, cu implicatii negative, a ratingurilor bancilor austriece, inclusiv ale celor mai mari – Erste Group si Raiffeisen Bank International – prezente si în România.

„Evolutia extraordinara” sugereaza ca Executivul va fi mai putin determinat sa sprijine bancile daca se confrunta cu probleme financiare, potrivit S&P.

„Daca legea este adoptata, vom reevalua estimarea noastra privind sprijinul Austriei pentru sistemul bancar si bancile de importanta sistemica”, se arata în comunicatul S&P.

„Pentru bancile pe care le consideram de importanta sistemica în Austria, în prezent ratingurile lor sunt cu doua trepte mai ridicate pentru a reflecta sprijinul asteptat al statului. Aceste banci sunt Erste Group, Raiffeisen Zentralbank Osterreich si subsidiara sa Raiffeisen Bank International, si UniCredit Bank Austria”, anunta agentia de evaluare financiara.

Pâna acum, Austria a injectat peste cinci miliarde de euro în Hypo. A.C. bursa.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie