Motivarea CAB in cazul arestarii omului de afaceri Dan Adamescu

 

Dan Adamescu a luat legatura cu un martor „esential”, s-a asigurat ca acesta va fi însotit de avocati la DNA si i-a cerut sa nu divulge informatii despre coruperea judecatorilor, încercând astfel sa influenteze ancheta, arata judecatorii CAB în motivarea deciziei de arestare a omului de afaceri.

Curtea de Apel BucurestiOmul de afaceri a vorbit cu mai multe persoane, dupa ce a aflat de ancheta din dosarul celor patru judecatori de la Tribunalul Bucuresti care ar fi luat mita pentru a solutiona favorabil dosare de insolventa, care priveau, între altele, si firme ale sale.

Astfel, Adamescu a vorbit cu Elena Daniela Firestein, director financiar la una dintre firmele sale, martor în dosar, si a încercat sa afle de la aceasta date despre ancheta si sa o influenteze sa nu dea informatii din interiorul grupului de firme pe care îl conduce, legate de coruperea judecatorilor.

„Constata ca inculpatul Adamescu Grigore Dan a încercat sa influenteze un martor esential, relevante în acest sens fiind dialogurile interceptate în mediu ambiental pe care inculpatul le-a purtat cu mai multe persoane si cu martora FED (Firestein Elena Daniela, n.r.), din care rezulta ca inculpatul – informat de martora ca urmeaza sa se prezinte la ora 10 la DNA, a apelat personal avocati pentru ca martora sa nu se prezinte singura, a însarcinat soferi sa efectueze transportul martorei”, arata Curtea de Apel Bucuresti în motivarea deciziei de arestare a lui Adamescu.

Conform documentului citat, Adamescu a fost „extrem de precaut” cu privire la conspirativitatea „ajutorului”, „manifestând nemultumire si nervozitate când i s-a parut ca soferul sau dorea sa aduca martora la DNA”.

Acest lucru, arata judecatorul de drepturi si libertati, ar fi devoalat implicarea sa, comportamentul omului de afaceri denotând preocuparea de a afla informatii despre ancheta si de a restrictiona divulgarea de catre martora a informatiilor din interiorul grupului de firme pe care îl conduce, legate de coruperea magistratilor.

„La data de 21 mai 2014, în contextul în care la sediul firmelor care fac parte din grupul condus de inculpat au avut loc perchezitii, acesta a contactat-o, telefonic, pe martora care i-a facut o descriere amanuntita a documentelor ridicate de DNA. În cadrul aceluiasi dialog, martora a cerut sa i se comunice ce are de facut în continuare «si cum proceda?», iar inculpatul a formulat, la rândul sau, o întrebare: «la tine nu s-a schimbat nimic, a ramas asa?». Iar martora a afirmat «eu trebuie sa modific declaratia…»”, se precizeaza în motivarea deciziei de arestare a lui Adamescu.

În plus, judecatorul de la Curtea de Apel Bucuresti mentioneaza faptul ca statutul lui Adamescu nu este de natura sa conduca la o apreciere pozitiva, de natura sa estompeze gravitatea actiunilor ilicite întreprinse de acesta. În documentul citat se vorbeste, de asemenea, despre imperiul financiar detinut de omul de afaceri.

Citeste mai departe pe mediafax.ro

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie