Din 17 iunie se aplica noi reguli privind zilierii

 

Din 17 iunie, persoanele care lucreaza cu zilieri vor folosi un nou model de Registru de evidenta al zilierilor, document ce trebuie intocmit in mod obligatoriu si transmis Inspectiei Muncii in fiecare luna. Noile reglementari ce urmeaza sa intre in vigoare saptamana viitoare stabilesc, de asemenea, ca plata zilierilor se poate face inclusiv electronic, la sfarsit de saptamana, si ca tariful pe ora pentru acest tip de servicii se va raporta la salariul minim brut pe tara.

zilierReglementarile privind activitatea zilierilor vor fi modificate prin Legea nr. 18/2014, ce urmeaza sa intre in vigoare in 17 iunie. Actul normativ actualizeaza, printre altele, modelul Registrului de evidenta a zilierilor, pe care angajatorii trebuie sa il achizitioneze pana saptamana urmatoare.

Mai exact, conform unui anunt facut de ITM Harghita pe site-ul propriu, modelul actual al registrului de evidenta a zilierilor mai poate fi utilizat numai pana in 16 iunie 2014, inclusiv. Dupa aceasta data, se va utiliza noul model prevazut de Legea nr. 18/2014, pe care il puteti consulta in fisierul atasat.

Asadar, angajatorii trebuie sa achizitioneze registrul inainte de data expirarii formatului actual, noile modele fiind disponibile inca din 1 iunie la mai multe ITM-uri din tara.

Potrivit informatiilor publicate de ITM Harghita si ITM Brasov, procedura de obtinere a registrului nu s-a modificat, astfel ca actele necesare eliberarii registrului de evidenta a zilierilor sunt:

  • Cerere tip pentru eliberarea registrului
  • Delegatie speciala pentru ridicarea registrului
  • Copie CUI
  • Copie act identitate persoana delegata

„Registrul de evidenta a zilierilor este un document cu regim special si se comanda in baza actelor enumerate mai sus care se depun la sediul ITM”, precizeaza ITM Brasov pe site-ul propriu.

In ceea ce priveste pretul achizitionarii unui astfel de registru, mai multe inspectorate de munca din tara anunta ca nici acesta nu a fost modificat, fiind in continuare in cuantum de 81,84 lei.

Important! Potrivit legislatiei, angajatorii care lucreaza cu zilierii trebuie sa intocmeasca in mod obligatoriu Registrul de evidenta a zilierilor, pe care il vor completa zilnic si il vor transmite lunar catre Inspectia Muncii.

Citeste articolul integral pe avocatnet.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie