Rata de absorbtie a fondurilor europene este de 45,6% in Romania

 

Rata de absorbtie a fondurilor comunitare este de 45,6% în România, a declarat vineri, la Bruxelles, Shirin Wheeler, purtator de cuvânt al comisarului pentru dezvoltare regionala, Johannes Hahn.

fonduri europene„Potrivit celor mai recente evaluari ale Comisiei Europene, rata de absorbtie a fondurilor comunitare de catre România este de 45,6%”, a precizat pentru presa româna Shirin Wheeler.

Potrivit unui document oficial al Comisiei Europene, în perioada 2014-2020, România va gestiona sase programe operationale în cadrul politicii de coeziune a UE: patru programe finantate din Fondul european de dezvoltare regionala (FEDR) si din Fondul de coeziune si doua programe finantate din Fondul social european (FSE), inclusiv Initiativa privind ocuparea fortei de munca în rândul tinerilor.

Pentru perioada 2014-2020, României i-au fost alocate în total aproximativ 23 miliarde euro din fondurile politicii de coeziune: 15,06 miliarde euro pentru regiunile mai putin dezvoltate (toate cu exceptia Bucurestiului), 441,3 milioane euro pentru regiunile mai dezvoltate (Bucuresti), 6,93 miliarde euro din Fondul de coeziune, 453 milioane euro pentru cooperare teritoriala europeana, 106 milioane euro pentru Initiativa privind ocuparea fortei de munca în rândul tinerilor.

Din acestea, Fondul Social European va reprezenta minimum 4,7 miliarde de euro. Cota reala va fi stabilita în functie de provocarile specifice cu care se va confrunta tara noastra în domeniile care intra în sfera FSE, mentioneaza documentul CE.

Prioritatile de investitii aferente perioadei 2014-2020 au fost stabilite printr-un Acord de parteneriat cu Comisia Europeana.

Alocarea totala din fondurile politicii de coeziune pentru perioada 2007-2013 a fost de 19,7 miliarde de euro, subliniaza documentul citat.(Trimis special: Catalina Matei, editor: Mihaela Toth), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie