Urgent Curier va fuziona cu Cargus International

 

Fondul de investitii Abris Capital Partners a cumparat integral Urgent Curier, firma cu afaceri de 115,95 milioane de lei în 2013, care va fuziona cu Cargus, companie controlata de acelasi fond de investitii din 2012.

urgent curierFirma Urgent Curier este detinuta de sotii Sebastian Balasescu si Corina Balasescu.

„Abris Capital Partners anunta achizitia companiei Urgent Curier, una dintre primele trei companii de curierat intern din România. Tranzactia vine la 20 de luni dupa ce Abris Capital Partners a investit în piata de curierat din România, prin cumpararea Cargus, în octombrie 2012. Achizitia va fi urmata de fuziunea celor doua entitati, ca parteneri egali (…)”, se arata într-un comunicat de presa al Urgent Curier remis MEDIAFAX.

Comunicatul nu precizeaza valoarea tranzactiei.

În 2013, afacerile Urgent Curier au crescut cu 28%, la 115,95 milioane de lei, în timp ce profitul net a scazut cu 2,7%, la 10,2 milioane de lei.

În urma fuziunii va rezulta un operator cu o flota de peste 1.800 vehicule de curierat, o echipa de 1.800 de curieri si o retea logistica cu 142 de depozite.

Conducerea noii organizatii va fi asigurata de Gian Sharp, actualul director general al Cargus, sub coordonarea unui Consiliu de Administratie format din managementul Abris Capital Partners si familia Balasescu.

Anul trecut, afacerile Cargus International au crescut cu 20%, la 115,68 milioane de lei, în timp ce pofitul net a coborât cu 1%, la 6,53 milioane de lei.

Cu birouri în Varsovia, Kiev si Bucuresti, Abris Capital Partners administreaza doua fonduri, de peste 770 milioane euro.

Urgent Curier si-a început activitatea în urma cu 10 ani.

La nivelul anului 2013, principalii jucatori pe piata serviciilor de curierat au fost FAN Courier – 280,5 milioane de lei, DHL România – 220,42 milioane de lei, TNT România – 164,41 milioane de lei si UPS România – 119,87 milioane de lei.

Piata serviciilor de curierat din România a ajuns anul trecut, fara a lua în calcul Posta Româna, la aproximativ 250 milioane de euro, în urcare cu 50 milioane de euro fata de 2012, conform unei estimari din luna martie a acestui an a directorului general al Cargus International, Gian Sharp. Adrian Dumitrache, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie