Top 10 agentii de turism din Romania

 

Cele mari zece agentii de turism din România au avut anul trecut afaceri cumulate de aproape 270 de milioane de euro.

turism1Anul 2013 a adus modificari în top zece al celor mai mari agentii din România, în functie de cifra de afaceri. Daca anul precedent agentia Perfect Tour s-a plasat pe locul patru, în 2013 ocupa prima pozitie, cu o cifra de afaceri de 46,8 milioane de euro, potrivit datelor de la Ministerul Finantelor.

Pe locul doi se plaseaza agentia Christian Tour, în urcare cu o pozitie fata de anul trecut. Afacerile agentiei în 2013 au fost de 44,2 milioane de euro.

De pe prima pozitie ocupata în 2012, Happy Tour se plaseaza pe locul trei în ceea ce priveste rezultatele financiare pentru anul 2013. Agentia a înregistrat o cifra de afaceri de 36,7 milioane de euro.

Eximtur, controlata de Lucia Nora Morariu, presedinta ANAT, a pierdut doua pozitii fata de anul precedent si se plaseaza pe locul patru, cu o cifra de afaceri pentru 2013 de 36,2 milioane de euro.

Agentia de turism online, Vola.ro, îsi mentine pozitia cinci, cu o cifra de afaceri de 25 de milioane de euro. Agentia nu a comunicat datele la Ministerul Finantelor, iar aceasta este cifra facuta publica de Vola.ro.

Pe locul sase se afla agentia Hotel Air, cu o cifra de afaceri de 18,4 milioane de euro, urmata de Business Travel Turism, cu 15,9 milioane de euro, Mareea Comtur cu 15,3 milioane de euro, Prompt Service cu 14 milioane de euro si Sunmedair Travel & Tourism Services, cu o cifra de afacei de 13,9 milioane de euro. Andrada Ghira, economica.net

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie