Cati deputati si senatori acuzati de coruptie au fost salvati de colegi?

 

Sunt acuzati de fapte de coruptie, însa de fiecare data colegii parlamentari au facut scut pentru a-i ajuta sa nu mai ajunga în spatele gratiilor. Iata care sunt cei sapte deputati si senatori din aceasta legislatura pentru care Directia Nationala Anticoruptie a cerut ridicarea imunitatii si arestarea preventiva, însa s-a lovit de refuzul Parlamentului.

parlamentSenatorul PSD Marius Isaila, urmarit penal pentru trafic de influenta, a ramas în libertate dupa ce Senatul a votat împotriva cererii DNA de avizare a arestarii preventive. El a fost însa pus sub control judiciar si trebuie sa plateasca o cautiune de 500.000 de lei. Procurorii i-au pus si sechestru pe bunuri în valoare de 220.000 de euro.

Deputatii s-au opus arestarii preventive si în cazul lui Florin Popescu. Supranumit de presa „Baronul puilor”, Florin Popescu este cercetat sub control judiciar, iar procurorii i-au pus sub sechestru doua imobile din Târgoviste. Deputatul este acuzat ca ar fi cerut mita carne de pui, în campania pentru alegerile locale din 2012.

De urmarirea penala a scapat si fostul ministru Daniel Chitoiu, dupa ce deputatii au respins, în luna martie, prin vot, cererea procurorilor anticoruptie. Daniel Chitoiu este acuzat de abuz în serviciu si constituirea unui grup infractional organizat, în dosarul Carpatica.

Pe lista parlamentarilor salvati de colegi se afla si deputatul PSD Vlad Cosma. El este acuzat ca, alaturi de tatal sau, presedintele Consiliului Judetean Prahova, ar fi cerut mita aproape un milion de euro pentru a atribui preferential lucrari publice în judet.

În septembrie anul trecut, procurorul general a cerut ridicarea imunitatii senatorului Varujan Vosganian, fost ministru al Economiei, acuzat de complot si subminarea economiei nationale. O luna mai târziu, Senatul a respins cererea procurorilor.

Ovidiu Silaghi, fost titular la Transporturi, a reusit sa câstige timp în fata anchetatorilor prin transferul la Parlamentul European. El este acuzat de trafic de influenta, în dosarul de coruptie al lui Nelu Iordache. Acum, el a fost ales deputat de Satu Mare, la alegerile partiale. digi24.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie