Universitatea Politehnica din Bucuresti a atras 32% din fondurile de cercetare alocate direct de Comisia Europeana

 

Aproximativ 32% din totalul fondurilor atrase în România pe proiecte de cercetare alocate direct de Comisia Europeana sunt atrase de Universitatea Politehnica din Bucuresti, a declarat miercuri ministrul delegat Mihnea Costoiu.

fonduri europene‘Putina lume stie ca din ceea ce Comisia Europeana finanteaza sau banii pe care comisia îi da direct pe programele de cercetare în România 32% din totalul fondurilor atrase în România sunt atrase de UPB’, a afirmat Costoiu.

El a spus ca pe Programul Operational de Crestere a Competitivitatii Economice Axa de Cercetare România a semnat contracte în valoare de aproape un miliard de euro.

‘Este cea mai mare investitie pe care România a primit-o în cercetare de foarte multi ani. Aceasta investitie se concentreaza pe proiecte, pe laboratoare în toata tara nu doar în universitati ci si în foarte multi actori economici, foarte multe firme care au accesat proiecte. Practic la fiecare euro pe care l-am investit din fonduri europene companiile au cofinantat cu 1,3 si 1,7 euro. Avem bani la dispozitie si vom avea bani suficienti ca sa continuam proiectele noastre. Au fost 6500 de doctoranzi care au intrat deja în finantare în proiectele noastre deja cunoscute în universitati, doctoranzi si post-doctoranzi. Sunt mii de studenti care beneficiaza de finantare în proiectele de practica, sunt mii de laboratoare realizate în toata tara’, a aratat Costoiu.

El si-a manifestat convingerea ca în scurt timp vor fi lansate apeluri de proiecte pentru universitati.

‘Sunt convins ca vom mai lansa în scut timp apeluri de proiecte pentru universitati astfel încât sa continuam sa contractam toti banii pe care îi avem la dispozitie’, a mai afirmat ministrul.

Premierul Victor Ponta, ministrul Educatiei Nationale Remus Pricopie, ministrul delegat Mihnea Costoiu, ministrul pentru fonduri europene Eugen Teodorovici au participat miercuri la deschiderea lucrarilor de constructie a Institutului de Cercetari Avansate pentru Materiale, Produse si Procese Inovative – CAMPUS UPB, aflat în incinta Universitatii Politehnica din Bucuresti. capital.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie