Electrocentrale Bucuresti intra intr-un proces de divizare

 

Electrocentrale Bucuresti S.A, compania care administreaza cele cinci centrale electrice de termoficare (CET) din Bucuresti si CET Palas Constanta, intra într-un amplu proces de divizare în scopul restructurarii si eficientizarii activitatii companiei, potrivit unui comunicat al companiei.

Electrocentrale Bucuresti, ELCENElectrocentrale Bucuresti (ELCEN) se va diviza prin desprinderea din ELCEN, care va continua sa existe, a unor parti din patrimoniu si transmiterea acestora catre doua noi societati: Societatea Electrocentrale Constanta S.A., respectiv Societatea Electrocentrale Titan S.A., potrivit Proiectului de Divizare publicat în Monitorul Oficial.

ELCEN va ramâne astfel cu cele patru centrale din Bucuresti: CET Bucuresti Vest, CET Sud Vitan, CET Progresu si CET Grozavesti. Centralele produc, în regim de cogenerare, energie electrica pe care o livreaza în sistem, si energie termica frunizata locuitorilor Capitalei, prin regia locala de distributie RADET.
Electrocentrale Constanta S.A., societate nou înfiintata, va detine Centrala Termoelectrica Palas si retelele de transport al energiei termice ce deservesc orasul Constanta, precum si alte bunuri/active din patrimoniul ELCEN.

Electrocentrale Titan S.A., societate nou înfiintata, va detine Centrala Termoelectrica Titan si Centrala Termoelectrica Fântânele, precum si alte bunuri/active din patrimoniul ELCEN.

„Divizarea va fi urmata de transferul integral al actiunilor Electrocentrale Bucuresti S.A. si Electrocentrale Constanta S.A. în portofoliul autoritatilor locale. Pe agenda se mai afla fuziunea cu RADET, odata ce Regia Autonoma se va transforma în societate comerciala. În urma fuziunii, vom avea un punct comun privind strategia de dezvoltare a SACET-urilor (sisteme de alimentare centralizata cu energie termica-n.red.), urmarind cresterea eficientei si optimizarea costurilor, tinând cont de nivelul de suportabilitate al consumatorilor finali. În acelasi timp, SACET-urile vor putea sa dezvolte strategii comerciale de fidelizare a consumatorilor racordati la sistem, precum si de reconectare a celor care au luat decizia de a folosi centrale proprii, pe gaz natural”, a declarat Gabriel Ignat, directorul general al ELCEN.

ELECEN cel mai mare producator de energie termica din România (40%) si din Bucuresti (85%) si unul dintre principalii furnizori de energie electrica din tara (7%),. economica.net

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie