Valentin Preda, fost secretar de stat a fost trimis in judecata de DNA

 

Valentin Raducu Preda, secretar de stat în cadrul Ministerului Transporturilor la data faptelor, a fost trimis în judecata de procurorii DNA pentru divulgarea secretului care pericliteaza securitatea nationala, trafic de influenta si complicitate la folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii.

dnaÎn acelasi dosar au fost deferiti justitiei Dan Emil Manolachi, fost ofiter de politie judiciara în cadrul DNA, Andrei Stefan Caunii, reprezentant al unei societati pe actiuni, Octavia Mihaela Vasile, Marius Irofte, Catalin Radu, administrator al unei societati comerciale, Tudor Gabriel Bohîlteanu, consilier personal al ministrului Transporturilor la data faptelor, Elena Simina Hulubariu si Lavinia Geanina Cazan.

Potrivit unui comunicat al DNA, la data de 26 noiembrie 2012, Directia Nationala Anticoruptie s-a sesizat din oficiu în legatura cu savârsirea de catre inculpatii Andrei Caunii, Tudor Bohîlteanu, Catalin Radu si Raducu Valentin Preda a mai multor infractiuni de coruptie.

Din materialul probator a rezultat ca la data de 28 noiembrie 2012, Bohîlteanu si Catalin Radu trebuia sa se întâlneasca cu Valentin Preda pentru a-i remite acestuia din urma suma de 50.000 de euro.

În acest scop, în dimineata zilei de 28 noiembrie 2012, avându-se în vedere iminenta comiterii unei infractiuni de coruptie, a fost constituita o echipa complexa formata din procuror, ofiteri de politie judiciara, echipa din care facea parte si Dan Manolachi.

În perioada imediat urmatoare, politistul Dan Manolachi a vorbit la telefon cu o persoana, dupa care s-a întâlnit cu aceasta, mai întâi în fata sediului DNA Bucuresti.

Ulterior acestei discutii, persoana cu care s-a întâlnit Manolachi a anuntat despre actiunea DNA, atât pe Valentin Preda, cât si pe Tudor Bohîlteanu, caruia i-a transmis sa-si anuleze toate întâlnirile din ziua respectiva.

Dupa esuarea constatarii în flagrant a infractiunilor, urmare a informatiilor furnizate de Dan Manolachi, cercetarile cu privire la aceste infractiuni au continuat.

La data de 11 septembrie 2010, CNADNR a anuntat prin SEAP organizarea unei licitatii deschise pentru atribuirea contractului având ca obiect servicii aferent introducerii unui sistem informatic integrat, implementat la cheie pentru emitere, gestiune, monitorizare si control a rovinietei.

Câstigatoarea licitatiei a fost o asociere dintre 2 societati comerciale, una dintre ele fiind reprezentata de Andrei Caunii.

În perioada negocierilor dintre CNADR si firma câstigatoare a licitatiei, mai precis în perioada 24.09.2012 — 1.11.2012, Tudor Bohîlteanu s-a întâlnit cu Andrei Caunii, iar ultimul s-a aratat nemultumit de faptul ca se treneaza aceasta procedura.

Tot în contextul acestor discutii, Caunii l-a rugat pe Bohîlteanu sa-l informeze si pe Valentin Preda, cu privire la stadiul negocierilor si la faptul ca acestea treneaza.

În cursul lunii septembrie 2012, directorul general a CNADNR a avut mai multe discutii, în acest sens, cu Valentin Preda privind modalitatea în care decurg negocierile pentru atribuirea contractului de extindere a sistemul informatic de emitere, gestiune, monitorizare si control a rovinietei prin negociere directa.

Citeste mai departe pe agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie