Procedura de restituire a taxei pe poluare pentru autovehicule si a taxei pentru emisiile poluante. Proiectul MFP

 

Ministerul Finantelor Publice supune dezbaterii un proiect de Ordin privind procedura de efectuare a platilor sumelor prevazute prin hotarari judecatoresti avand ca obiect restituirea taxei pe poluare pentru autovehicule si a taxei pentru emisiile poluante taxa poluareprovenite de la autovehicule si pentru modificarea Anexei nr. 4 la Ordinul comun nr. 490/407/2013 al ministrului mediului si schimbarilor climatice si al viceprim – ministrului, ministrul finantelor publice pentru aprobarea Procedurii de restituire a sumelor prevazute la art. 7, 9 si 12 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 9/2013 privind timbrul de mediu pentru autovehicule.

Potrivit referatului de aprobare, prin Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 8/2014 pentru modificarea si completarea unor acte normative si alte masuri fiscal-bugetare, se instituie obligatia elaborarii unei proceduri de restituire a taxei pe poluare pentru autovehicule si a taxei pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, potrivit art. XV alin (6) “procedura de efectuare a platii titlurilor executorii va fi stabilita prin ordin comun al ministrului mediului si schimbarilor climatice si al ministrului finantelor publice, cu respectarea termenelor prevazute la alin.(1)”

Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 8/2014 pentru modificarea si completarea unor acte normative si alte masuri fiscal-bugetare prevede urmatoarele:

– plata sumelor prevazute prin hotarari judecatoresti avand ca obiect restituirea taxei pe poluare pentru autovehicule si a taxei pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, se va realiza pe parcursul a 5 ani calendaristici, prin plata in fiecare an a 20% din valoarea acestora.

– sumele platite in temeiul prezentei ordonante de urgenta se actualizeaza cu indicele preturilor de consum comunicat de Institutul National de Statistica

– dobanzile stabilite de instantele judecatoresti se calculeaza pana la data platii integrale.

Citeste mai departe pe infolegal.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie