Procedura de restituire a taxei pe poluare pentru autovehicule si a taxei pentru emisiile poluante. Proiectul MFP
Ministerul Finantelor Publice supune dezbaterii un proiect de Ordin privind procedura de efectuare a platilor sumelor prevazute prin hotarari judecatoresti avand ca obiect restituirea taxei pe poluare pentru autovehicule si a taxei pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule si pentru modificarea Anexei nr. 4 la Ordinul comun nr. 490/407/2013 al ministrului mediului si schimbarilor climatice si al viceprim – ministrului, ministrul finantelor publice pentru aprobarea Procedurii de restituire a sumelor prevazute la art. 7, 9 si 12 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 9/2013 privind timbrul de mediu pentru autovehicule.
Potrivit referatului de aprobare, prin Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 8/2014 pentru modificarea si completarea unor acte normative si alte masuri fiscal-bugetare, se instituie obligatia elaborarii unei proceduri de restituire a taxei pe poluare pentru autovehicule si a taxei pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, potrivit art. XV alin (6) “procedura de efectuare a platii titlurilor executorii va fi stabilita prin ordin comun al ministrului mediului si schimbarilor climatice si al ministrului finantelor publice, cu respectarea termenelor prevazute la alin.(1)”
Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 8/2014 pentru modificarea si completarea unor acte normative si alte masuri fiscal-bugetare prevede urmatoarele:
– plata sumelor prevazute prin hotarari judecatoresti avand ca obiect restituirea taxei pe poluare pentru autovehicule si a taxei pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, se va realiza pe parcursul a 5 ani calendaristici, prin plata in fiecare an a 20% din valoarea acestora.
– sumele platite in temeiul prezentei ordonante de urgenta se actualizeaza cu indicele preturilor de consum comunicat de Institutul National de Statistica
– dobanzile stabilite de instantele judecatoresti se calculeaza pana la data platii integrale.
Citeste mai departe pe infolegal.ro
Niciun comentariu
Adaugă părerea ta!