Mai multe service-uri auto intentioneaza sa ceara falimentul Astra Asigurari

 

Satui sa tot fie ignorati de Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) si de asiguratorul care le datoreaza daune de ordinul sutelor de mii de lei, dar si de administratorul special al acestei societati, mai multe service-uri auto au decis sa ceara falimentul Astra Asigurari, anuntând deja aceasta intentie, în scris, asiguratorului, administratorului sau special KPMG si ASF.

astra asigurariPotrivit unor documente aflate în posesia Curierului National, unul dintre service-uri a decis sa ceara falimentul Astra Asigurari, anuntând totodata ca saptamâna viitoare va protesta cu toti angajatii sai în fata ASF, KPMG si Astra Asigurari, din cauza datoriilor restante neplatite de asigurator de peste 90 de zile.

„Stimati domni, cred ca rabdarea are o limita, dar nu este infinita. De 90 zile trimit e-mail-uri si fac adrese pentru a recupera o datorie de la Astra Asigurari de 93.552,39 lei. Acum aceasta rabdare a ajuns la final. Saptamâna viitoare, eu, Radu Soponar, administrator al SC AN MAR IMPEX SRL – Baia Mare, voi protesta, împreuna cu cei 15 angajati ai societatii în fata sediilor Astra Asigurari, ASF si KPMG si voi încerca sa arat unei tari întregi cum suntem bataia de joc a acestor institutii. În data de 11.06.2014 vom depune si actele pentru a cere falimentul Astra Asigurari”, se arata în documentul remis Astra Asigurari, ASF si KPMG.

Contactat telefonic, Radu Soponar a declarat pentru Curierul National ca „situatia nu este doar la nivelul judetului Baia Mare, fiind generalizata la nivelul întregii tari”.

Reprezentantul altor service-uri, avocatul Ionut Rares Pîrvu, reprezentant al Casei de avocatura cu acelasi nume, a declarat pentru Curierul National ca pe rolul instantelor sunt deschise zeci de procese prin care clientii sai cer plata daunelor restante, motiv pentru care se gândeste serios sa ceara falimentul asiguratorului.

„Multi dintre clientii mei au probleme cu recuperarea daunelor de la Astra Asigurari. Asiguratorul nu plateste de buna voie, ci numai în urma deciziilor date de judecatori. Dintre toate dosarele de dauna Astra Asigurari a platit unul singur, si acela doar partial. Avem mai multe actiuni în instanta împotriva asiguratorului, dintre care una este efectuata în numele unui client care are de recuperat sume uriase. Le-am dat ragaz (Astra Asigurari – n. red.), i-am invitat la conciliere, i-am notificat… Dar n-au raspuns niciunuia dintre aceste semnale. Daca nu exista disponibilitate din partea lor, cu siguranta le vom cere falimentul”, a spus av. Ionut Rares Pîrvu.

Citeste mai departe pe curierulnational.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie