Nicolae Vacaroiu: Curtea de Conturi isi va face datoria in continuare

 

Presedintele Curtii de Conturi, Nicolae Vacaroiu, a declarat, joi, ca institutia pe care o conduce „îsi va face datoria în continuare”, desi sunt multi nemultumiti în teritoriu vizavi de verificarile facute.

Curtea de conturi„Curtea de Conturi îsi va face datoria în continuare. Stiu ca sunt multi nemultumiti în teritoriu vizavi de constatarile noastre. Important e, însa, sa reusim într-un timp relativ scurt sa intram în normalitate, disciplina financiara sa fie la ea acasa si în felul acesta vom reusi sa aducem la buget bani seriosi si pe aceasta cale sa reusim sa mai îmbunatatim si viata oamenilor prin cresteri salariale, prin salarii corespunzatoare la profesori, la cei din sanatate”, a spus Vacaroiu, la Cotroceni, la ceremonia de decorare a membrilor Curtii de Conturi, cu ocazia împlinirii a 150 de ani de activitate a institutiei.

El a aratat ca în întreaga lume Curtea de Conturi este o institutie fundamentala a statului, „poate cea mai ingrata”.

„Ea este chemata sa reinstaureze legalitatea în ceea ce priveste modul de constituire, utilizare, administrare a banului public. Nu este usor. De-a lungul istoriei noastre de 150 de ani a fost, este si va fi în continuare o contradictie între Curtea de Conturi care controleaza si entitatile care sunt controlate. Nimeni nu este entuziasmat sa primeasca în fiecare an Curtea de Conturi pentru un audit de fond, sa scoata în evidenta neregulile si, prin decizii, sa dispuna masuri pentru recuperarea pagubelor aduse bugetului public al României. Si sumele nu sunt de neglijat”, a subliniat Nicolae Vacaroiu.

Acesta a precizat ca institutia pe care o conduce aplica în fiecare an, prin rapoartele pe care le elaboreaza, principiul transparentei.

Cu prilejul a 150 de ani de la înfiintarea Curtii de Conturi, presedintele Traian Basescu l-a decorat, joi, pe seful institutiei, Nicolae Vacaroiu, cu Ordinul National ‘Steaua României’ în grad de ofiter, ‘pentru excelenta recunoscuta la nivel international de care a dat dovada, coordonarea în actul de control contribuind la eficientizarea modului de utilizare a resurselor financiare ale statului’.

De asemenea, Basescu a conferit Ordinul National ‘Steaua României’ — în grad de Comandor pentru Elena-Doina Dascalu, vicepresedinte a Curtii de Conturi; Ordinul National ‘Serviciul Credincios’ — în grad de Cavaler pentru Mircea Vasile Popescu, vicepresedinte al Curtii de Conturi, Aron-Ioan Popa, presedinte al Autoritatii de Audit, Gheorghe Oana, vicepresedinte al Autoritatii de Audit, Ioan Anton, vicepresedinte al Autoritatii de Audit, Ioan Bogdan, presedinte al Curtii de Conturi în perioada 1993 — 1999, si Ioan Condor, presedinte al Curtii de Conturi în perioada 1999 — 2002; Ordinul National ‘Pentru Merit’ — în grad de Cavaler pentru consilierii de conturi Marius Vorniceanu, Stefan Pete, Mihai Hura, Verginia Vedinas, Dumitru Alamîie, Constanta-Anca Donovici, Marioara-Sabina Funar, Aurona-Marta Pelea, Lucian Negrea, Ioan Hurjui, Petru Lakatos, Georgeta-Carmen Stanescu, pentru fostii consilieri Ionel Stefan (2002 — 2008) si Gheorghe Neicutescu (2008 — 2011) si pentru Alexandru-Octavi Stanescu, secretar general.(A — autor: Catalin Alexandru, editor: Florin Marin), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie