Dan Adamescu, la DNA

 

Dan Adamescu a fost adus cu duba la DNA. El este acuzat de dare de mita. DNA sustine ca acesta ar fi dat 20.000 euro judecatorilor Ion Stanciu si Elena Roventa pentru a deschide insolventa unor firme la care este actionar
Dan AdamescuProcurorii anticoruptie au continuat si astazi sa refaca puzzle-ul spagilor date de anumiti oameni de afaceri celor patru judecatori de la Tribunalul Bucuresti. În urma celor noua perchezitii efectuate cu doua saptamani in urma la sediile mai multor firme ale omului de afaceri, dar si la locuinta sa, anchetatorii au dispus începerea urmaririi penale fata de Adamescu pentru doua infractiuni de dare de mita.
„În cauza, exista date si aspecte din care rezulta indicii rezonabile ca, în cursul lunii decembrie 2013, suspectul Adamescu Grigore Ioan a remis, prin intermediari, sumele de 15.000 euro, respectiv 5.000 euro inculpatilor Stanciu Ion si Roventa Elena, judecatori la Tribunalul Bucuresti – Sectia VII Civila, pentru ca, în schimb, magistratii sa dispuna, în dosare privind procedura insolventei, solutii favorabile unora dintre societatile la care actionar era suspectul Adamescu Grigore Ioan”, se arata în ordonanta de efectuare a urmaririi penale.
Atunci, prezent timp de trei ore la DNA pentru a-i fi aduse la cunostinta calitatea procesuala de suspect si acuzatiile, Dan Adamescu nu a comentat în niciun fel actiunile procurorilor.

Judecatorii numeau preferential administratorii judiciari

Judecatorii Mircea Moldovan, Ion Stanciu, Elena Roventa si Ciprian Sorin Viziru, toti de la Tribunalul Bucuresti – Sectia a VII-a Civila, acuzati ca primeau bani si bunuri pentru interventii în dosare de insolventa, au fost arestati preventiv, printr-o decizie luata marti de Curtea de Apel Bucuresti.
Potrivit procurorilor, cei patru judecatori, personal sau prin intermediari, au pretins si primit de la practicieni în insolventa, lichidatori sau administratori judiciari, administratori ai întreprinderii profesionale unipersonale cu responsabilitate limitata, sume de bani, bunuri sau servicii.
Printre dosarele în care judecatorii Mircea Moldovan si Elena Roventa au intervenit, selectând si desemnând în mod discretionar lichidatorii judiciari, în schimbul unor favoruri, se numara insolventa FC Otelul Galati, Piata de Gros, Rosegur si Argirom International.

Citeste articolul integral pe curierulnational.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie