EY Romania: Aproape 80% dintre antreprenori intentioneaza sa faca noi angajari in acest an

 

Aproape 80% dintre antreprenori intentioneaza sa faca noi angajari în acest an, cei mai multi având în vedere recrutarea de personal entry-level, se arata într-un studiu recent.

ey (ernst&young)„Nu numai ca aproape 8 din 10 antreprenori au de gând sa faca angajari, conform studiului nostru, dar este încurajator faptul ca multi dintre acestia sunt în cautare de angajati aflati la început de drum, o veste buna pentru tineri”, a declarat Bogdan Ion, Country Managing Partner, EY România

Potrivit raportului EY, numarul locurilor de munca entry level, în special cele care solicita studii de specialitate sau un grad avansat de specializare, a crescut pe parcursul ultimilor doi ani.

76% dintre antreprenorii de top de la nivel global intentioneaza sa creasca volumul fortei de munca al companiilor lor în acest an cu o medie de 19%, fapt determinat în mare masura de cresterea cererii globale de bunuri si servicii si de progresele tehnologice, conform celei de-a treia editii a studiului EY – Global Job Creation Survey.

Studiul exprima opiniile a 250 de antreprenori finalisti ai competitiei World Entrepreneur Of The Year si este lansat în saptamâna ceremoniei de premiere a World Entrepreneur Of The Year 2014, de la Monaco.

Antreprenorii genereaza cele mai multe locuri de munca la nivel global

Antreprenorii au un rol mai activ în crearea de locuri de munca la nivel global, potrivit unui studiu recent EY – Capital confidence barometer. Astfel, doar 31% dintre directorii de mari corporatii intervievati au declarat ca intentioneaza sa angajeze în anul urmator, aceasta reticenta fiind justificata de incertitudinile geopolitice si de presiunea reducerii costurilor venita din partea actionarilor.

Prin comparatie, respondentii studiului Global Job Creation Survey declara ca principalul argument pentru a face angajari în piata locala (mentionat de 88% dintre ei) este cresterea cererii de pe piata de bunuri si servicii, 61% dintre antreprenori fiind încrezatori în perspectivele pietelor lor interne. Al doilea mare factor care încurajeaza angajarea este reprezentat de îmbunatatirile pe care tehnologia si inovatia le-au adus companiilor.

Tehnologia creeaza locuri de munca si ofera acces la talentele de la nivel global

Tehnologia a devenit un factor cheie în crearea de noi locuri de munca în rândul antreprenorilor, mai mult de jumatate (51%) confirmând ca investitile realizate în tehnologie au generat schimbari în forta de munca din companiile lor. Dintre acesti antreprenori, 8 din 10 (81%) au declarat ca tehnologia a generat noi angajari.

Sondajul arata ca acest fapt este determinat de cresterea competitivitatii costurilor pe care o genereaza tehnologia (53%) si de faptul ca tehnologia si mobilitatea le deschid accesul catre o baza mai mare de forta de munca specializata, 55% dintre antreprenori intentionând sa faca angajari din afara tarii lor – comparativ cu 44% în ultimii doi ani.

Astfel, nu numai ca tehnologia nu reduce numarul locurilor de munca, dar exista toate indiciile ca aceasta creeaza oportunitati de angajare în cadrul companiilor antreprenoriale. realitatea.net

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie