Listarea Electrica. Autoritatile estimeaza ca vor obtine peste 300 de milioane de euro din vanzarea a 51% din actiuni

 

Autoritatile estimeaza ca vor obtine peste 300 de milioane de euro din vânzarea a 51% din actiunile Electrica în cadrul ofertei publice initiale care va începe pe 16 iunie, a declarat, marti, seful Directiei de Privatizari din Departamentul pentru Energie, Gabriel Dumitrascu, într-o conferinta pe teme energetice.

ElectricaPotrivit acestuia, în sectorul energetic este nevoie de investitii de 30 de miliarde de euro, suma care va fi confirmata sau revizuita în toamna, odata cu lansarea în dezbatere publica a noii strategii energetice a tarii.

„În domeniul energetic, necesarul de investitii este de 30 de miliarde de euro. Odata ce vom adopta noua strategie energetica, aceste calcule vor fi actualizate. Vom vorbi în aceasta strategie de proiecte, termene, destinatia acestor bani’, a explicat Dumitrascu.

Anterior, în aceeasi conferinta, el a afirmat ca fondurile obtinute în urma procesului de listare la bursa a societatii Electrica vor fi folosite pentru întarirea retelelor.

„E lesne de vazut spre ce ar trebui sa se îndrepte fondurile rezultate din procesul de listare: în primul rând, pentru investitii în retele, în al doilea rând — pentru investitii în retele, iar pe locul trei — tot pentru investitii în retele’, a spus Dumitrascu.

La finele saptamânii trecute, compania Electrica a publicat, la Bursa de la Londra, anuntul de listare pe piata de capital.

Listarea efectiva a Electrica ar putea sa se realizeze la sfârsitul lunii iunie, subscrierea urmând sa înceapa la jumatatea lunii viitoare, arata un comunicat al Departamentului pentru Energie remis, vineri, AGERPRES.

”Potrivit datelor înaintate de Directia Generala Privatizare si Administrare a Participatiilor Statului în Energie din cadrul Departamentului pentru Energie, este prognozat ca, la jumatatea lunii iunie, va începe subscrierea pentru Electrica, iar listarea efectiva ar urma sa aiba loc la sfârsitul lunii iunie. Electrica intentioneaza sa solicite admiterea actiunilor la tranzactionare pe Piata Spot Reglementata a Bursei de Valori Bucuresti si pentru ca GDR-urile sa fie admise la listare în Lista Oficiala a Autoritatii de Listare din Marea Britanie si la tranzactionare pe Bursa de Valori din Londra”, se precizeaza în comunicatul citat.

Potrivit ministrului delegat pentru Energie, Razvan Nicolescu, Departamentul pentru Energie intentioneaza sa faca din listarea Electrica cea mai mare listare care a avut loc vreodata pe Bursa de Valori Bucuresti.

Citeste articolul integral pe agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie