In luna iunie Parlamentul va vota noul Consiliu de Administratie al SRR, presedintele TVR si o treime din membrii conducerii Curtii de Conturi

 

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, dupa sedinta coalitiei de guvernare, ca în luna iunie Parlamentul va vota noul Consiliu de Administratie al Radioului public, presedintele – director general al TVR si o treime din membrii conducerii Curtii de Conturi.

parlament3„Cred ca sunt o treime din membrii conducerii Curtii de Conturi. Radioul, de asemenea, are nevoie de un nou CA. În cursul lunii iunie, probabil în 2-3 saptamâni, maxim, avem de dat votul pentru boardul BNR, pentru sase membri ai Curtii de Conturi, pentru CA al Radio si presedintele TVR”, a spus Ponta.

El a aratat ca functiile din aceste structuri vor fi împartite conform procedurilor parlamentare.

„La BNR, la Curte, la Radio nu poti sa pui oameni care nu au legatura cu domeniul”, a spus Ponta.

El a reconfirmat faptul ca Stelian Tanase va fi sustinut si votat pentru functia de presedinte – director general al TVR.

Membrii Consiliului de Administratie (CA) al Radioului Public, între care se afla si presedintele – director general, Ovidiu Miculescu, îsi vor încheia mandatele la conducerea institutiei în luna iunie, fapt pentru care Comisia de Cultura a Senatului a declansat procedura înlocuirii lor.

Contactat, vineri, de agentia MEDIAFAX, senatorul PSD Georgica Severin, presedintele Comisiei pentru cultura si media din Senat, a declarat ca a înaintat deja o scrisoare catre Biroul Permanent prin care a solicitat declansarea procedurilor pentru numirea unei noi conduceri a Societatii Române de Radiodifuziune (SRR).

Potrivit Legii 41, privind organizarea si functionarea SRR, Consiliul de Administratie al Radioului Public este compus din 13 persoane, dintre care una îndeplineste functia de presedinte. Presedintele Consiliului de Administratie este si directorul general al institutiei. Membrii CA sunt numiti de Parlament, prin votul majoritatii deputatilor si senatorilor, în sedinta comuna a celor doua Camere, pentru un mandat de 4 ani.

Pentru numirea în CA se înainteaza propuneri Birourilor Permanente ale celor doua Camere, dupa cum urmeaza: grupurile parlamentare reunite din cele doua Camere ale Parlamentului înainteaza propuneri pentru 8 locuri, potrivit configuratiei politice si ponderii lor în Parlament; Presedintele României, pentru un loc; Guvernul, pentru un loc; personalul SRR desemneaza, prin vot secret, candidatii pentru doua locuri, în cadrul unui scrutin organizat la nivelul institutiei; grupurile parlamentare ale minoritatilor nationale, pentru un loc.

În ceea ce priveste SRTV, Stelian Tanase a fost numit director general interimar al Televiziunii Române, de Parlament, la 20 decembrie 2013.

Fostul Consiliu de Administratie al TVR, care era condus de presedintele-director general al televiziunii publice Claudiu Saftoiu, a fost demis pe 10 decembrie de Parlament, odata cu respingerea raportului de activitate al SRTv pe anul 2012. Liviu Dadacus, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie