Proiectul „Cum poti fi si tu un bun mediator”. Elevi din cadrul scolii gimnaziale „Anastasia Popescu” au vizitat biroul mediatorilor S.T.A.R.S.

 

Bucuresti, 28 Mai 2014 – În data de 28 Mai 2014, în cadrul proiectului „Cum poti fi si tu un bun mediator”, elevii clasei a 2-a din cadrul scolii gimnaziale „Anastasia Popescu” au vizitat biroul mediatorilor S.T.A.R.S.

Uniunea Centrelor de Mediere din Romania

Uniunea Centrelor de Mediere din Romania

Echipa mediatorilor S.T.A.R.S. a prezentat copiilor spatiul unde au loc medierile, precum si notiuni despre posibilitatile de solutionare pasnica a disputelor din mediul scolar. Cei 22 de elevi au aflat astfel, pe intelesul lor, ce este conflictul si care sunt consecintele acestuia, primind cateva notiuni despre cum pot ei însisi sa contribuie la rezolvarea acestuia ca un mediator. Copiii s-au dovedit foarte receptivi, adresând întrebari si implicându-se în prezentarea interactiva. La final, cadrele didactice au anuntat ca vor crea în scoala un panou la care copiii sa scrie articole despre ce au învatat si despre cum ar trebui sa se comporte în diverse situatii conflictuale.

Proiectul „Cum poti fi si tu un bun mediator” dezvoltat de S.T.A.R.S. îsi propune sa dezvolte abilitatile elevilor pentru gasirea solutiilor amiabile, pentru reducerea violentei verbale si fizice în rândul copiilor.

S.T.A.R.S. – Social Training and Antreprenorial Research Society, asociatie afiliata Uniunii Centrelor de Mediere din România, a fost înfiintata cu scopul de a promova pacea sociala prin încurajarea metodelor alternative de solutionare a disputelor, dar si prin promovarea initiativei antreprenoriale, ca o metoda de evolutie individuala si sociala. S.T.A.R.S. este o organizatie puternica prin experienta relevanta si dedicarea membrilor sai, mediatori de profil înalt, profesionisti în domeniul juridic, antreprenori, profesori, reprezentanti ai societatii civile.

Uniunea Centrelor de Mediere din România (U.C.M.R.) este federatia nationala înfiintata în 2005, reunind asociatii profesionale ale mediatorilor din toata tara. ucmro.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie