Marile companii care-si ascund profiturile in strainatate, in vizorul Finantelor

 

Ministerul Finantelor se pregateste sa schimbe normele referitoare la impozitarea marilor companii, astfel incat acestea sa nu mai poata fugi de Fisc si sa scape de plata impozitului pe profit in Romania.

paradis-fiscalAstfel, in Directia Preturi de Transfer vor fi angajati mai multi experti, care vor beneficia si de training cu specialisti din alte state europene.

„Nu vorbim de evaziune, ci de cai legale de ocolire a sistemului fiscal. Trebuie sa gasim cai de a impozita profitul multinationalelor. În acest sens, vor exista modificari care vor fi incluse in noul Cod Fiscal”, a declarat ministrul Finantelor, Ioana Petrescu.

Sefa de la Finante a precizat ca in aceasta vara va fi lansata in dezbatere publica noul Codul Fiscal, astfel incat varianta rescrisa sa fie aprobata rapid si sa se aplice incepand cu anul viitor.

Totodata, va fi intarita Directia Antifrauda, care si-a inceput activitatea anul acesta. De la infiintare si pana in prezent, au fost verificate peste 15.000 de firme, iar inspectorii au constatat 14.000 de incalcari ale legii, aplicand sanctiuni in valoare de 153 de milioane de euro. Simona Tapalaga, evz.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie