Curtea de Justitie a Uniunii Europene se va pronunta asupra timbrului de mediu

 

Curtea de Justitie a Uniunii Europene (CJUE) trebuie sa se pronunte cu privire la compatibilitatea cu articolul 110 Tratatului privind Functionarea UE a taxei pe poluarea cauzata de autovehicule. În special, aceasta ridica problema daca autoritatile fiscale române au dreptul de a pastra în temeiul unei taxe noi de aceeasi natura si cu acelasi obiect, numita “timbru de mediu”, suma care a fost perceputa în temeiul taxei pe poluare incompatibile cu dreptul Uniunii.

Curtea de Justitie a Uniunii EuropeneÎn acest nou dosar – Ilie Nicolae Nicula împotriva Administratiei Finantelor Publice a Municipiului Sibiu, Administratia Fondului pentru Mediu (Cauza C-331/13) – Tribunalul Sibiu a hotarât sa suspende judecarea cauzei si sa adreseze Curtii urmatoarea întrebare preliminara:

“Dispozitiile articolului 6 din Tratatul privind Uniunea Europeana, ale articolelor 17, 20 si 21 din Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene, ale articolului 110 TFUE, principiul securitatii juridice si principiul non reformatio in peius, ambele statuate [de] dreptul [Uniunii] si jurisprudenta Curtii [Hotarârile Belgocodex, C-381/97, EU:C:1998:589 si Belbouab, 10/78, EU:C:1978:181], pot fi interpretate ca opunându-se unei reglementari precum O.U.G. nr. 9/2013?“

Citeste mai departe pe legestart.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie